Чланови Кризног штаба за борбу против коронавируса најавили су да ће у петак донети коначну одлуку о увођењу радикалних мера у сузбијању опаког вируса. Репортери Republika.rs проверавали су како се таква идеја чини грађанима престонице.

Судећи према одговорима Београђана који су анкетирани у центру престонице, грађани главног града махом су против ригорозних мера које су најавили епидемиолог Предраг Кон и његове колеге из медицинског дела Кризног штаба.

  • Апсолутно сам против тога! Не треба нам поново затварање, не слажем се са доктором Коном и стручним тимом – истакла је наша млада саговорница Кристина Клипа и додала:
  • Решење је да се пусти све, да све прође, да људи стекну имунитет.

Ни времешнији саговорници Republika.rs нису имали другачије мишљење.

  • Никако не треба све да се затвара, доста нам је више свега! Мислим да је цела ова ситуација са короном једна велика превара, не верујем ни Кону ни стручном штабу – рекла је наша старија суграђанка Десанка Ћеранић.

Чак и суграђани који су прележали коронавирус сматрају да нема потребе за „тоталним закључавањем“.

  • Нећемо затварање, нема потребе за таквим мерама! Људи треба да поштују мере које су на снази, да носе маске и држе дистанцу – објаснила је Стојанка Јоровић, а с њом дели мишљење и Мирослава Келеува такође старија суграђанка која каже:
  • Прележала сам корону, али ипак не бих желела да опет имамо затварање, мислим да је златна средина најбоља, а то је да људи поштују постојеће мере – наводи саговорница Republika.rs.

Анка Стојановић истакла је своје незадовољство рекавши да је све ово за њу бесмислено и да она нема конкретно решење, али да свакако није за увођење нових мера.

Са њом се сложио и суграђанин Липерт Леонтије да сви треба слободно да се крећемо и да предлог који има доктор Кон није идеално решење.

Оставите Коментар