Војно-политички коментатор Мирослав Лазански изјавио је да је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик добро рекао да се у вези са Принципима за формирање власти на нивоу БиХ треба руководити оним што пише, односно да нигде не пише да се прихвата МАП.

  • Додик је добро одговорио да се треба руководити оним што пише. У овом споразуму нигде не пише да се прихвата МАП, него се само каже да ће БиХ продубити сарадњу са НАТО-ом у смислу квалитетније сарадње – рекао је Лазански.

Он је подсетио да БиХ већ има ту сарадњу кроз постојеће споразуме Партнерство за мир за сарадњу са НАТО-ом.

  • Нигде у писаном споразуму, који је доступан, не видим да ће бити прихваћен тај Акциони план МАП за ову годину, то нигде не стоји у овом споразуму који су постигле три стране – рекао је Лазански.

Коментаришући хајку на Додика да је променио став по питању неутралности, Лазански је рекао да је све то беспотребна политизација коју одређене политичке структуре, односно странке у Републици Српској, користе да би напале Додика.

  • Република Српска јасно стоји на становишту војне неутралности, а то је резолуција која је донета у парламенту Српске, у којој је јасно речено да Република Српска није за улазак БиХ у НАТО – рекао је Лазански.

Лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић 5. августа су у Сарајеву потписали документ Принципи за формирање власти на нивоу БиХ, којим је договорено да за 30 дана буде формиран Савет министара и договорили су измене Изборног закона и укидање надлежности ОХР-а.

Оставите Коментар