Једна од мера које је Влада Републике Србије увела током ванредног стања је и забрана кретања, која се већ неколико пута померала. Тако је свако излажење из домова сваког радног дана од 17 часова до 5 часову ујутру забрањено, док је овог викенда забрана важила од суботе у 13 часова, па све до понедељка, до 5 часова ујутру.

Још једна мера која је последица ванредног стања је та да су власници кућних љубимаца исте могли да изводе у шетњу током трајања полицијског часа у периоду од 20 до 21 час. Многи су то кршили, те је мера укинута и шетња кућних љубимаца забрањена током полицијског часа.

Ипак, власницима љубимаца је поново дозвољено да их изведу током полицијског часа, али овог пута у периоду од 23 часа до 1 час сваког дана.

И ова мера је злоупотребљена, а прави пример недисциплине су младићи из Новог Пазара који су прекршили меру забране кретања.

Они су у 22.25 изашли на улицу „да прошетају кућне љубимце“. Један од њих је водио гуску на поводцу, док је други пузао претварајући се да је пас.

Како се наводи у објави, случај је пријављен полицији.

Оставите Коментар