Српска десница изражава неизмерну захвалност амбасадору Народне Републике Кине Лију Манчангу јер је током дипломатског мандата у Београду допринео да односи Србије и Кине буду на највишем могућем нивоу.
Српска десница подсећа јавност на залагање Народне Републике Кине, доследност у подршци српском територијалном интегритету које се посебно истакло када је Пекинг повео дипломатску битку да се Косово и Метохија у новембру поново нађе на дневном реду седнице СБ УН, пошто је вољом велике Британије пре три месеца одатле скинуто. Такође, подршка НР Кине против чланства терористичке самозване државе Косово у Интерпол, била је више него драгоцена, јер је НР Кина децидирано поштовала међународно право, упркос притисцима неких западних земаља да се потпуно уруши суверенитет Републике Србије.
„Народна Република Кина својим поступцима спречава Запад да „гурне под тепих“ и заташка проблем Јужне српске покрајне. Без несебичне помоћи НР Кине чињенице о страдању српског народа на КиМ би биле и даље игнорисане и прећуткиване.“, рекао је председник Српске деснице Миша Вацић, посебно истичући да Србија у Кини и народу Кине види своје најближе пријатеље, који су у најтежим тренуцима доследно остали уз Србију.

Србију и Кину поред нераскидивог деценијског пријатељства, вежу и стратешка партнерства која се огледају кроз економску сарадњу која доприноси развоју Србије, отварању нових радних места, али свакако је доприноси и лидерској позицији Србије у региону.

Миша Вацић председник Српске деснице