На питање једног атеисте на верском форуму Поуке.орг зашто се деца крштавају, односно зашто се одлука о томе да ли ће се крстити или не, не препусти самој деци кад одрасту, тј. када буду способни да о томе сами донесу одлуку да ли то желе, уследио је следећи одговор:

Пеницилин се не би требао наметати деци од рођења, нека порасту па нека одлуче сами да ли хоће да се пелцују или неће.

Такође сматрам и да језик не би требао да се намеће деци од рођења, кад порасту имају могућност сами да изаберу да ли ће причати српски, енглески или банту.

Наравно ни нација не би требала да се намеће деци од рођења као ни језик, кад порасту нека сами одлуче ‘оће ли бити четници или усташе или балије или арнаути или пигмеји, то је ипак њихов избор.

Такође сматрам да ни пол не треба да се намеће деци од рођења, мислим то куповање дечаку аутомобилчића, а девојчици луткица је чисто наметање полности, кад порасту некa одлуче ‘оће ли бити људи или педери.

Такође мислим да се деци не требају наметати ни родитељи, јер шта данас значи биолошки родитељ? Готово па ништа. Кад порасту, некa изаберу себи за родитеље Рокфелере или Бил Гејтса или тако некога, а не ову сиротињу по Србији.

Такође мислим да се деци не треба наметати ни култура као ни религија. Кад порасту нека одлуче ‘оће ли бити културни или ће бити ханибали или ће једноставно да живе као краве у штали, то је њихов избор и њихова слобода.

Такође мислим да се деци не треба наметати ни раса, кад порасту нек изаберу ‘оће ли бити црнци или белци или Цигани или Кинези, јер то наметање расе само продубљује расизам и ствара комплексе код одраслог човека.

Све у свему ја сам за тоталну слободу, неки то заву анархија, али ја кажем да не сме бити никаквог наметања ни вере, ни расе, ни било каквог другог биолошког или културног наслеђа.

KАД ПОРАСТУ НЕКА САМА ОДЛУЧЕ!

Жељко Ињац

Leave a Reply