У недељу 7. марта 2021. године на Михољској превлаци крај Тивта одржан је Молебан Пресветој Богородици за здравље и престанак пандемије, као и молитвена подршка нашој браћи у Никшићу. Михољски збор и грађани Боке су саборно и молитвено послали подршку браћи у Никшићу, у нади да ће време подела и раздора ускоро бити за нама.

Молебан је служио отац Миајло Бацковић, који је у својој беседи истакао значај молитвеног сабрања у борби против вируса који харају земљом међу којима је најгори вирус страха, богомржње, братомржње и раздора.

„На Превлаци нас је окупио Господ и пројавио истину, правду која је касније нашим литијама, које су одавде кренуле, крунисана побједом светиње – Цркве Божије и побједом вјерног народа Божијег. У току наших литија и до данас наш народ страда и од вируса који је цијели свијет затворио у страх, они који мисле да ће вирус нестати сам од себе, без молитве грдно се варају. Зато смо овдје на Молебану са свијећама Владичици нашој Богородици принијели молитве да нас она спаси од свега”, рекао је у беседи после молебана Богородици отац Миајло Бацковић.

Најгори вирус међу нама је, каже он, вирус страха, богомржње, братомржње и раздора.

„Ми кажемо да смо 30. августа побиједили, али та побједа је узалудна ако су остале подјеле. Овај вирус ће нестати када молебани почну у свим храмовима да се опет врше, када се народ опет врати оном литијском јединству и оном дивном усклику, што би рекао наш дивни отац Момо, кад смо се поздрављали: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ. То је као кад смо рекли Христос Воскресе! Са овог мјеста страдања шаљемо најљепшу могућу поруку љубави и праштања и позивамо да наша браћа у Никшићу, која ће баш на почетку Васкршњег поста у тој првој седмици проћи кроз изборе за свој град и за цијелу Црну Гору, да то ураде достојанствено, онако како смо то радили у литајама. Нека знају господа политичари, сви заједно, да је побједу донио Господ, побједу је донио вјерни народ, а вјерни народ је Црква. Овај Молебан шаље као поруку да без те снаге, без те љубави неће имати благослова. Само јединствено, помириљиво, са љубављу да уђемо у наставак наших живота. Да пустимо да свако ради оно за шта је добио благослов. Ове свијеће превлачке су свијеће љубави, праштања, свијеће васкрсења. Нека Господ спаси наш народ, нека подржи нашу браћу која ће у Никшићу потврдити побједу од 30. августа и запечатити богоборну, богоборачку и братомрзитељску политику која нас је извела на улице. Они који изгубе нека то прихвате као добро за њихову душу, као добро за спасење и као пут ка покајању и нека и њих и нас условно речено, ако постоје они и ми, јер смо једно!” – рекао је отац Миајло Бацковић.

У име Михољског збора окупљенима се обратио Марко Николић и послао поруку подршке браћи и сестрама у Никшићу.

„Михољски збор и народ Боке, који је саборно више мјесеци бранио Крстионицу, а потом учествовао и у одбрани светиња, браћи и сестрама у Никшићу шаље поруку да су уз њих у овим преломним тренуцима за њихов град. Никшић је кроз сва турбулентна времена био чувар истинске Црне Горе, огледало друштвено-политичких дешавања, мјесто одакле је све почињало и гдје се све завршавало. Михољски збор позива све грађане Црне Горе да саборно и молитвено станемо уз нашу браћу у Никшићу, у нади на братско помирење и исцјељење братомржње која трује овај град и Црну Гору. Да једном заувијек станемо на пут подјелама и раздорима”, истакао је Николић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар