Војска Србије неће дозволити никакве покушаје државног удара и упозорава да би сви који га најављују и траже требало да одговарају у складу са законом

Војни врх Србије, на седници Колегијума министра одбране и начелника Генералштаба разматрао је безбедносно стање у земљи и окружењу.

Војска Србије неће дозволити никакве покушаје државног удара и упозорава да би сви који га најављују и траже требало да одговарају у складу са законом, саопштено је после заједничке седнице Колегијума Министарства одбране и Војске Србије.

„Војска Србије поручује свима, и у земљи и у иностранству, да државни удар није и неће бити средство за обарање легалне и легитимне власти у Републици Србији и насилно рушење уставног поретка“, каже се у саопштењу. Наводи се да је војска опремљена и спремна да изврши свако наређење свог врховног команданта и да сачува мир и стабилност.

Истиче се да безбедносни изазови настали увођењем такси и формирањем паравојске на Косову и Метохији чине да Војска Србије са пажњом прати свако дешавање које може изазвати немир међу Србима на КиМ и још једном подсећа и Кфор и међународну заједницу у целини да су они на првом месту одговорни за мир и безбедност свих који живе на КиМ.

Министарство одбране и Војска Србије оцењују да је материјални положај њихових припадника унапређен и захваљују се врховном команданту на упорном и посвећеном раду на даљем побољшавању материјалног положаја свих припадника војске и министарства као и на убрзаној модернизацији и јачању Војске Србије.

Оставите Коментар