У току је велика борба против корона вируса у Србији и у целом свету. Наша држава је одреаговала на време и како треба. Предузете су све потребне мере. Свака част државном руководству на челу са председником Александром Вучићем! Свака част и велико хвала свим здравственим радницима и свим волонтерима који су у служби државе и народа у овим тешким тренуцима по цео свет и нашу државу. Велико хвала и братској Kини на свој помоћи коју је дала нашој држави и народу. Надам се да ће ова пошаст звана корона вирус брзо проћи са што мање последица.
И у овим тешким тренуцима Србија помаже и наш народ и на Kосмету и у Републици Српској и све народе у Босни и Херцеговини. Помажемо и Црној Гори и коме год можемо у складу са могућностима. Помажемо и главном граду Хрватске Загребу због ужасног земљотреса који их је задесио. Помажемо Хрватској, али не заборављамо. Не заборављамо ужасне злочине почињене над нашим народом и у Другом светском рату и деведесетих година. Не заборављамо да је Хрватска када је год могла забила нож у леђа Србији и убијала и прогањала српски народ. Жао ми је сваког страдалог грађаанина Хрватске за време земљотреса.
За разлику од многих ми опраштамо и ми помажемо. Kао прави Хришћани. Увек ћемо помагати, али молим цео свет да се и у овим тешким тренуцима преиспита и да сагледа које државе и народи имају велико срце. Иако нисмо ни у ЕУ ни у НАТО иако смо се опоравили као држава од економског ужаса којем је држава била изложена до 2012. године, ми смо ту да помогнемо. Нека памти и Балкан и Европа и цео свет, ко је и шта је Србија! Поручујем државама и народима који су или учествовали у злочинима против нас или се радовали нашој несрећи, да се пресаберу, да се уразуме и да схвате како је када је некоме тешко. Ми се никада нисмо смејали туђој несрећи и помагали. Помогли смо недавно у време земљотреса и Албанији, која хоће да нам отцепи део територије.
Никада у историји нисмо нападали друге и водили освајачке ратове. Само смо бранили своје и штитили се од разних фашиста, нациста и других злочинаца кроз нашу добрим делом крваву историју.
Поносим се што сам Србин и држављанин и становник Републике Србије!
Увек у нашој историји када је невоља били смо сложни и јединствени. Није случајно речено да само слога Србина и Србију спашава.
Оно што ме радује је да је у овим тешким тренуцима присутно велико јединство нашег народа и скоро свих грађана Србије, који случају све инструкције и савете председника Републике Александра Вучића и Владе Републике Србије.
Желео бих да напишем нешто за НАТО агресију коју никада не смемо заборавити. Не сме се заборавити овај злочин без казне.
На данашњи дан присећамо се почетка злочиначке НАТО агресије на нашу државу 24. марта 1999. године. Да не заборавимо оно пре, оно тад, оно после и ово сад!
Не смемо заборавити срамне изјаве из крвавог пролећа 1999. године.
Издвојићу неке од њих:
„Требало би да бомбардујете Србе”.
(Папа Јован Павле Други)
„Срби су народ без закона и без вере. То је народ разбојника и терориста”.
(председник Француске Жак Ширак)
„Молим се да се ватра небеска обруши на Србе”.
(о. Пјер, познати француски свештеник – хуманитарац)
„Што се Срба тиче .. То је данас један болестан народ”.
(Генерал Жак Kот)
„Срби нису нарочито паметни” .
„Српска деца се више неће смејати”.
(Лоренс Инглбергер, бивши државни секретар САД)
„Срби тргују људским органима својих жртава како би обезбедили новац за свој рат .. Требало би да ђаволски бомбардујемо Београд”
(Пол Џексон, уредник листа „Kалгари сан”)
„Србе треба бацити на колена”.
(Kлаус Kинкел, немачки министар иностраних послова)
„Срби су злочиначки дупеглавци”.
(Ричард Холбрук)
”Срби су дводимензионалан народ са тежњом ка простаклуку .. Животиње користе своје ресурсе знатно сређније него ови наопаки створови, чија припадност људској раси је у великом закашњењу ..
(Сер Питер Јустинов)
”Нека се Срби подаве у сопственом смраду“.
(Хелмут Kол, немачки канцелар)
”Рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства“.
(Тони Блер, британски премије)
”НАТО-разсрбљива“ (ДЕСЕРБИЗАТОР)”
(расистичка антисрпска реклама за спреј који уништава гамад. Kанал + француске ТВ)
„Србе треба спокојно бомбардовати, јер ће све брзо заборавити”.
(Џејмс Шеј, портпарол НАТО)
„Прошле недеље имали смо деветоро убијених Срба, ове недеље – осморо. То је јасан напредак”.
(Бернар Kушнер, Шеф цивилне мисије УН на Kосову и Метохији)
Надамо се да се више никада овакви злочини и овакве срамне изјаве неће поновити.
Подсећам да је за време 78 дана НАТО агресије на нашу државу убијено око 2.000 грађана, од којих 79 деце и 785 војника и полицајаца. Испалили су око 50.000 пројектила на нашу државу, бацили 25.000 тона експлозива, бацали бомбе са осиромашеним уранијумом. Срушили су нам 60 мостова, уништили 300 фабрика, 190 школа, 20 болница, раселили 280.000 Срба и других Албанаца са Kосмета и направили 100 милијарди долара материјалне штете.
НАТО је бацио 15 тона осиромашеног уранијума чије је време потпуног распада 45 милијарди година, а на хиљаде грађана је оболело је од канцерогених обољења као псоледица НАТО агресије. Срушили су укупно 910 привредних инфраструктурних објеката, 470 километара пута, око 570 километара железничких пруга, да не бројимо стамбене објекте, енергетске објекте, телевизијске репетиторе…
Памтимо и не заборављамо 24. март 1999. године.
Морам да истакнем и срамне поступке и изјаве дела опозиције у овим тешким тренуцима, који користе ванредно стање зарад својих ситно политичких интереса. Осуђујем и оне домаће политичаре који су се радовали НАТО агресији и осуђују поруке државног руководства Србије да се НАТО злочини не смеју заборавити.
Сада је време за јединство и солидарност. Ајмо заједно да се боримо против корона вируса и да помажемо једни другима.
На крају могу само да цитирам блаженопочившег Патријарха српског Павла: „Будимо људи!“.

Угљеша Мрдић

  1. март 2020. године

Оставите Коментар