Богдан већ годинама покушава да се скући и као председник Србије верујем да ћу имати снаге, да му на неки начин, у томе помогнем, написао је Вучић

Председник Србије Александар Вучић састао се са Богданом Букумирићем којег су Албанци, пре 18 година, недалеко од Гораждевца, тешко ранили, истовремено убивши двојицу његових другара Пантелију и Ивана, убијени су и рањени само зато што су припадали српском роду.

Тада је петнаестогодишњи дечак Богдан погођен са осам метака, а Албанци и Међународна заједница никада нису пронашли оне који су тај гнусни злочин починили.

И не само то, и званично су обуставили истрагу и сваку потрагу за онима који су убили и ранили српску децу.

– Богдан већ годинама покушава да се скући и као председник Србије верујем да ћу имати снаге, да му на неки начин, у томе помогнем. Такође, обећао сам Богдану да ћу разговарати са представницима свих наших надлежних органа да понуде додатне награде за било каква сазнања о језивом злочину са Бистрице и да се потрага за злочинцима не прекида никада, те да убице знају да док су живи неће имати мира – навео је председник Србије.

– Нека живи наш народ на Kосову и Метохији, живела Србија – поручио је Вучић.

Подсетимо, Богдан Букумирић је 13. августа 2003. године, као петнаестогодишњак, преживео напад на Бистрици у Гораждевцу. Лекари су му давали само четири одсто шансе да преживи, али он је победио. Данас, 18 година касније, он је супруг и отац. Не осећа потребу за осветом, али живи за дан када ће починиоци тог злочина да буду пронађени и кажњени.

– Наставио сам свој живот. Оженио сам се 2014. и остварио се као родитељ, имам две ћеркице – Николију и Анђелу, које су ми највећи успех у животу. Оне ми дају снагу да наставим даље, не дозвољавају ми да клонем духом. Због њих позитивно размишљам и не осећам потребу за осветом. Али с друге стране ја сам један тужан човек, зато што 18 година чекам позив из међународне заједнице да ми кажу да је неко приведен, да ће коначно да изађе пред суд да му се суди за злодела која је урадио. Моје ране и ране породица погинулих то заслужују – рекао је Богдан на годишњицу злочина у Гораждевцу.

Оставите Коментар