Режим у Црној Гори протекле седмице свечано је прославио 14. годишњицу независности, а неке ствари тек данас постају јасније! Једна од њих је то да су стварању независног Монтенегра знатно допринели криминални кланови под вођством режима.

Мало је позната чињеница да је Слободан Кашћелан вођа озлоглашеног кавачког клана одиграо кључну улогу у спровођењу референдума 2006. године. Наиме, вођа нарко-клана био је један од главних активиста Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића када је организовано гласање о одвајању Црне Горе од Србије.

Кашћеланово име налази се у Бијелој књизи о референдуму, где су забележене све неправилности за време гласања о државно-правном статусу и где је објашњено како је референдум покраден.

Како се наводи у документу који је објављен у поменутој књизи, Слободан Кашћелан, активиста суверенистичког блока, између осталог тада је вербално напао члана бирачког одбора на бирачком месту у Шкаљарима. Није познато да ли је полиција тада процесуирала Кашћелана иако је све уредно пријављено надлежним органима.

Далеко од тога да је Кашћелан једини, већ би се могло рећи да је нарко-бизнис једна од најјачих привредних делатности у Црној Гори. Почетком овог месеца откривено је да је на броду „Будва“ шверцовано пола тоне кокаина, а у рату кавачког и шкаљарског криминалног клана до сада је убијено више од 40 особа.

Марко Ницовић, члан светске Агенције шефова полиције и некадашњи начелник београдске полиције за наш лист наводи да није тајна да је актуелни црногорски режим у веома блиским односима с криминалним клановима у тој земљи, а нарочито кавачким, те да су њихове припаднике засигурно користили у пресудним политичким моментима.

  • Црна Гора као држава позната је по томе што не хапси и не јури криминалце и вође кланова, ни шкаљарског ни кавачког, напротив, они са њима кокетирају и користе их за своје потребе, као и у овом конкретном случају. Никада нисте могли да видите да су неке од кључних људи тих кланова хапсили у Црној Гори, увек су „падали“ у околним земљама и увек су се убијали међусобно у Србији, Чешкој, Холандији, Немачкој… Чак 42 мртвих имате у обрачуну два црногорска клана, који је некада био један клан који се распао после хапшења Шарића и других ствари. Видели сте да је црногорски државни брод ухваћен с пола тоне кокаина у Немачкој, то вам све говори о спрези државе и криминалаца. Црна Гора извози криминалце, буквално, они су извозни артикал, и то са брендом – коментарише саговорник портала Ало.

Кашћелан је, иначе, ухапшен у Чешкој, 13. децембра 2018. године. Из полиције су тада саопштили да је пре хапшења често мењао место боравка и користио лажне идентитете, због чега су морали да сарађују са колегама из Чешке, Немачке, Аустрије, Француске, Хрватске, Словеније, Швајцарске, Португала, Шпаније и са Косова.

Чешке власти су га у фебруару изручиле Црној Гори. Он се брани са слободе због оптужби да се бавио зеленашењем. Кашћелан је широј јавности постао познат након неуспелог атентата на њега и његовог телохранитеља Владана Вучковића из Херцег Новог пре две године у Новом Саду. После тога, он је обећао да ће „све шкаљарце збрисати с лица земље, до последњег“.

Шта је Бијела књига?

Бијела књига је зборник докумената о референдумском процесу у Црној Гори 2006. године. Има 1290 страна, на којима су раскринкане безбројне преваре, фалсификати и друге незаконитости које су починили заговорници независне Црне Горе. Приређивању Бијеле књиге претходило је сакупљање и прегледање око 10.000 докумената.

Мандић: Да устане 10 милиона Срба

У току је дискриминација Срба у Црној Гори и покушај власти да их насилно асимилује, и томе треба интегрално и солидарно да се супротстави 10 милиона Срба ма где да живе, рекао је јуче Андрија Мандић, члан председништва Демократског фронта. Он је оценио да би власт у Црној Гори највише волела да Срби крену пут Србије тракторима, а да они запоседну простор где Срби у Црној Гори сада живе.

  • Намера власти је да покаже да Црна Гора више окренута према Загребу него према Београду, па су и на прослави независности Црне Горе употребљавали хрватску реч неовисност, а не независност – рекао је Мандић.

Е.А.

1 KОМЕНТАР

  1. Evo samo jedan mali predlog,inace ste dobri i redovno vas citam.kad pisete o srbima iz cg ne pozivajte se na andriju mandica i njegove iz df-a.to su profesionalni srbi,srbi za platu,srbi za privilegiju,srbi za odraditi posao za udbu…oni nisu predstavnici srba,lazno se tako predstavljaju…oni su milovi srbi…toliko?

Оставите Коментар