Коментаришући изјаву црногорског председника Мила Ђукановића за Ројтерс да Србија и Русија поткопавају независност Црне Горе, председник Србије Александар Вучић рекао је данас приликом гостовања на РТС да је то неистинито и да, каже, зна да и Ђукановић „зна да је то неистинито“.

  • Несумњиво је да ће Американци увек ићи против СПЦ јер мисле да Русија има утицај на нашу цркву. Европљани ће се правити невешти и тражиће што мање приче о етницитету, српском народу. Немају одговор једино на моје питање за све њих: не тражимо велику Србију, тражимо да Срби имају она права која су загарантована свим другим грађанима који припадају нацијама мањим у односу на већинску, тражимо да Срби имају права каква имају Албанци у Северној Македонији. Мислим да је то у складу са највишим светским стандардима. Подршка нашем народу је нормална – наводи председник Србије.

Додајући да сваку ноћ погледа целе вечерње дневнике свих земаља у региону и окружењу, Вучић је рекао да се у њима може видети „страшна подршка обесправљеном црногорском народу у Србији“.

  • Замислите, отприлике их је 40 пута мање него Срба у Црној Гори. Све што можемо да помогнемо Црногорцима овде, помоћи ћемо. Нећемо да их оптужујемо, ти људи морају да живе и да се осећају као део државе. Али, ето, некима је то политика да увек оптуже Србију за све. Неће то бити главна тема у Вашингтону – каже Вучић.

Када је реч о Босни и Херцеговини, председник наводи да ће у Вашингтону чути „како је Милорад Додик крив за све, да је Република Српска тег око врата свима“.

  • Од мене ће чути да је РС уствна категорија БиХ, да је установљена Дејтоном, и да је била услов sine qua non за мир. Такође ћу поставити питање шта је то Србија урадила другачије или погрешно да буде тема најжешћих напада, а да истовремено сви ћуте и праве се невешти – напомиње Вучић.

Оставите Коментар