Посланик Демократског фронта и председник Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић изјавио је данас да се неће смирити док се не утврде све чињенице у вези са устоличењем митрополита Јоаникија, 5. септембра на Цетињу.

Кнежевић је то рекао на седници парламентарног Одбора, на чији позив за саслушање се нису одазвали премијер Здравко Кривокапић и министар полиције Сергеј Секуловић.

  • Нећу се смирити док не сазнам да су неки министри предлагали да се митрополит и патријарх маскирају у медицинско особље да у ауту Хитне прођу Белведер. Ако је ово неки министар предлагао онда ће бити јасно да се Црна Гора не налази на ивици него у провалији. Ја ћу урадити све да се утврди истина, ма колико она била болна – навео је Кнежевић, пренео је подгорички портал Дан.

Рекао је да ће штитити овај одбор и градити ауторитет парламента.

  • Не могу натерати Кривокапића да се појави на седницу одбора, али ћу инсистирати да се он појави, јер је то његова обавеза. Први пут чујемо да председник владе, није председник владе – рекао је Кнежевић.

Прва тачка дневног реда је била контролно саслушање Кривокапића и Секуловића на тему:

  • Незаконито управљање активностима Управе полиције и угрожавање њене политичке и идеолошке неутралности и оперативне независности.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар