Москва је упозорила Вашингтон на последице провокативне политике Кијева на истоку Украјине, саопштио је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.

„Приметна је све провокативнија и дрскија политика Кијева и његових западних покровитеља на челу са САД. Вашингтон треба да забрину последице ове координисане политике“, рекао је Рјабков.

Он је додао да су представници Москве и Вашингтона разговарали о ситуацији на југоистоку Украјине.

„Имали смо контакте са америчком администрацијом о ситуацији у Донбасу. Ми смо на исцрпан начин изложили америчкој страни шта се тамо дешава“, рекао је он, додавши да не види смисао враћати се више на ову тему.

Подсетимо, Кијев је 2.априла оптужио Москву за повећање војног присуства у Донбасу. Министарство одбране Украјине сматра да је Русија нагомилала редовну војску на граници и интензивирала обуку јединица народне милиције самопроглашених република ДНР и ЛНР. Међутим, Москва је саопштила да се ради о редовним војним вежбама које не представљају претњу ни једној држави.

1 KОМЕНТАР

  1. Миловлуку и свеколиком нитковлуку се дефинитивно мора стати за врат у Његошевој постојбини. Сада, што је најгоре и тако безнадно, однекуд се поново излегао Штедимлијин и Дрљевићев усташки накот, какве комите, какви бакрачи.
    Теодор Емер

Оставите Коментар