Председник Србије Александар Вучић разговарао је јуче телефоном с министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом. Они су имали срдачан разговор, пун уважавања, у коме је са обе стране потврђено да су односи две земље одлични.

Како Kurir сазнаје, на разговор није утицао маргинални и непромишљени потез портпаролке руског министарства спољних послова (МСП) Марије Захарове, која је на Фејсбуку претходно изнела увредљив коментар на рачун српског председника.

Русија ће увек подржавати пријатељску Србију, пренео је Лавров Вучићу. Како се наводи у саопштењу, двојица саговорника су констатовала да су односи Србије и Русије искрено пријатељски. Такође су потврдили одлучност да се настави рад на остварењу свих заједничких пројеката, као и међусобна подршка на међународној политичкој позорници.

Вучић је изразио и уверење да ће долазак председника Русије Владимира Путина у Србију бити од историјског значаја и допринеће унапређењу односа и сарадње двеју земаља. Он је Лаврова упознао и с разговорима које је делегација Србије имала у Вашингтону и Бриселу.

Оставите Коментар