У препуној Свечаној сали Градске општине Раковица одржана је оснивачка скупштина Општинског одбора Српске деснице, а једногласно делегати су изабрали Марину Гавранчић за председника одбора.
За потредседника одбора изабран је Добрица Петрић, за секретара Раде Фуртула, док су чланови раковичког одбора Српске Деснице Бжетислав Марјановић, Гордана Тодоровић, Александар Ђорђевић и Иван галић.
Буђењу Раковице, која је била индустријски и развојни центар, не само Београда, већ и Србије, присуствовало је више од тристотине Раковчана, који су уз аплауз дочекали лидера Српске Деснице Мишу Вацића.

Председник Вацић је обраћајући се пристутнима, честитао на бројности, истичући да је одбор Српске Деснице на Раковици, званично најмасовнији одбор у Београду.
„Ви сте понос Српске Деснице, ви сте мој понос, и одговор на либералне нападе којим сам изложен протиклих дана. Оптужују ме да сам рекао да ћу раселити нелојалне Србе из Бујановца који сарађују са шиптарским сепаратистима. Српска Десница ће из институција протерати све издајнике, па макар они били и Срби. Јер Србин је и Чедомир Јовановић, и Наташа Кандић. У нашим институцијама нема места за издајнике, и зато Српска Десница јача сваким даном, наш народ у нама препознаје снагу да се боримо да сачувамо наш национални идентитет и суверенитет. Ми се бринемо, и када будемо део власти, ми сви заједно, борићемо се за нашу Србију, за нашу мајку Србију.“, казао је Вацић, додајући да се Српска Десница залаже да заштити српску жену, трудницу породиљу, да заштити српску мајку, и да је једини начин да се програм Српске Деснице спроведе у дело управо учешће на изборима и улазак у институције.
„Ми ћемо увести још јаче патриотизам у парламент. Ми сви заједно ћемо се борити да се у Раковици опет развија привреда, да овде опет буде центар индустрије, да све оно што је деценијама уништавано – обновимо. Ви ћете то да урадите, јер ћете бити део власти заједно са мном. Србија чека на нас. Од Драгаша па до Суботице. Ви сте данас званично постали део наше породице. Ја желим да се ми према Србији понашамо као према мајци.“, рекао је председник Српске Деснице, позивајући све да устану и да заједно аплаудирају Србији. „Хвала вам што волите Раковицу, хвала вам што волите Београд. Али хвала вам што волите Србију, и што сте остали у својој отаџбини да је заједно градимо за наше будуће генерације. Наш народ се буди! Живела Србија!“

 

View this post on Instagram

 

Данас је у Раковици основан Општински одбор Српске Деснице. За председника одбора је изабрана Марина Гавранчић, за потпредседника Добрица Петрић, а за секретара Раде Фуртула. Окупљенима су се обратили новоизабрани председник Општинског одбора Марина Гавранчић као и потпредседник Добрица Петрић, након којих је присутне поздравила Александра Ђоковић, председник Кола жена Српске Деснице. На самом крају скупштине присутнима се обратио и председник Српске Деснице Миша Вацић. #srpskadesnica #misavacic #rakovica

A post shared by Српска десница (@srpskadesnica) on

Својим комшијама обратила се и председник одбора Марина Гавранчић подсећајући да су начела Српске Деснице с начела сваког грађанина наше земље који воли Србију и жели да је сачува од свих спољаших и унутраших утицаја који негативно делују на њу. „Српска Десница се залаже да се очува породица -да се на највиши степен ставе три највредније улоге човека: улога супружника,улога родитеља и улога детета. Да чувамо сваки нови живот и своју децу. Да се негује традиција, поштује историја Србије, сачува национални идентитет. Да се застити богато духовно наслеђе за генерације које долазе после нас. Српска Десница ће се борити да се војном обуком максимално појача одбрана земље, да се бескрајно поштују сви они који су се борили и дали своје животе за нашу земљу.“, рекла је Гавранчић.
„Имамо историју и традицију која није мит, нити бајка. И на којој нам може позавидети цео свет. Зато имамо огроман дуг према прецима, јер да није било њих, не би било ни неких од нас, или би причали турски или аустријски-аустроугарски. А још већи дуг према потомству, којем ћемо направити услове за останак, и да буду срећни и задовољни у овој нашој лепој Србији, и да никоме не падне на памет да оде одавде, осим туристички.“, истакао је Добрица Петрић, потпредседник раковичког одбора Српске Деснице.
Александра Ђоковић, председник Кола жена Српске Деснице, честитајући новоизабраном председнику одбора Марини Гаварнчић, истакла је да јој је изузетно драго да једна дама води раковички одбор, као и да је улога жене у Српској Десници јака, и о томе говори чињеница да се на великом броју руководећих позиција налазе управо припаднице лепшег пола.
„Коло жена Српске Деснице наставља борбу у циљу очувања традиције, културе, породичних и свих националних вредности. Залагаћемо се у циљу очувања свега оног што је било добро и имало вредност за српски народ. Између осталог иницираћемо враћање предмета домаћинство и општетехничко образовање, увођење предмета етике и естетике. Одлучни смо у протеривању мита, корупције и малверзација из свих институција. Заједно ка истом циљу.“, закључила је Александра Ђоковић.

Оставите Коментар