„Гојко Перовић, херој Црне Горе! Ни искренијег, ни људскијег, ни братскијег позива од овога. Паметном доста„, један је од мноштва коментара који се могу прочитати након искреног и братског позива, ректора Цетињске Богословије о. Гојка Перовића.

Он је изразио наду да ће прва литија бити са онима, који су били са „друге стране улице“ и казао:

Kao ljevičar, razumije se, distanciran sam od vjerskih pitanja, ali poštujem vjerujuće ljude. Moramo razumijeti da nas nema mnogo, da moramo uvažiti različita stajališta i najširim društvenim konsenzusom graditi pristojno društvo. Za slobodno društvo. Za našu državu.Za Crnu Goru svih nas.

Gepostet von Marko Begovic am Donnerstag, 23. Januar 2020

„Молимо нашу браћу која су јуче ишла другим улицама да дођу овде да се помоле заједно са нама јер нема нама молитве без њих. Молим се Богу да прва литија која буде кренула цетињским улицама из Цетињског манастира буде заједно са њима. Да се заједнички помолимо Богу са својом браћом Цетињанима јер нема нама молитве без њих, нити има њима Црне Горе без нас.“

У Цетињском манастиру синоћ је служен молебан у знак подршке протестима против антицрквеног и антиправославног Закона о слободи вероисповести. Манастир је био препун верника. Молебан је служио владика Методије, а окупљенима се обратио о. Гојко Перовић.

--

Leave a Reply