Афрички инвазионисти који се претварају да траже азил добили су званично обавештење владе да имају 90 дана да напусте државу јеврејског народа Израел или ће бити послати у затвор.

Како пише израелски „Хаарец“, „Хиљадама несуђених азиланата из Еритреје и Судана ускоро ће бити наложено да напусте Израел у року од три месеца или их чека затвор“.

По наређењу премијера Бењамина Нетањахуа, Служба за становништво, имиграцију и граничне послове Министарства унутрашњих послова Државе Израел је овог месеца почела са припремама за депортацију Африканаца, како су саопштили министар унутрашњих послова Арије Дери и министар јавне безбедности Гилад Ердан.

У првој фази депортације, одрасли преко 60 година, родитељи малолетне деце којима је неопходно њихово старање  или особе са тешким здравственим или менталним проблемима биће ослобођени тренутне депортације, назад у Африку ће бити послати касније.

Хиљаде других Африканаца који су ушли у Израел илегално и који су раније држани у концентрационом логору Холот или који испуњавају критеријуме да тамо буду задржани, следећи пут када буду отишли до надлежне службе Министарства унутрашњих послова да обнове дозволу боравка примиће обавештење да морају да напусте Израел у року од три месеца и да им, ако то не учине, прети казна затвора на неодређено време.

По плану, концентрациони логор Холот ће бити затворен за мање од три месеца.

У Израелу се тренутно налази око 27 000 држављана Еритреје, 7 500 Суданаца и око 2 500 особа из других држава Африке.

У Израелу је рођено око 5 000 деце афричких „азиланата“ – упечатљив показатељ колико би било опасно допустити Африканцима да остану.

По писању „Хаареца“, Нетањаху је министрима рекао да очекује да Африканци напусте Израел у најкраћем могућем времену.

Министарство унутрашњих послова процењује да ће укупни годишњи трошкови операције депортације бити око 300 милиона шекела (86 милиона долара) – за плате запослених у Министарству унутрашњих послова, летове за депортацију и новац који се даје онима који одлазе.

Сада сваки уљез који пристане да оде из Израела добија 3 500 долара, али ће се тај износ ускоро смањити.

Затворска служба Израела, у оквиру Министарством јавне безбеднсти, процењује да ће притворска јединица у Сахарониму морати да „угости“ на стотине Африканаца.

Представници Министарства унутрашњих послова рекли су Комисији за финансије Кнесета да су прошле године потрошили 68 милиона шекела на депортацију 4 500 афричких инвазиониста из Израела. Новац је отишао на авионске карте и готовинске „грантове“ депортованима.

„Хаарец“ је пак утврдио да је депортованих било мање од 4 000, што значи да је држава потрошила 17 000 шекела на сваког депортованог, „било у његову државу, било Уганду, било у неку од западних земаља“.

„У неку од западних земаља“ се односи на расистичку и лицемерну политику Израела да Африканце „одлаже“ у Шведску, о чему пише израелска новинска агенција Инет (Ynet News service), а ми пренели: Racist Jewish Hypocrites Start Shipping African “Refugees” from Israel to Sweden – The New Observer.

Превод: Александар Јовановић

Извор: cirilizovano.rsnewobserveronline.com