Министар здравља Чеченије Ељхан Сулејманов испричао је за телевизију „Грозни“ како председника те републике Рамзана Кадирова штите од заразе вирусом корона.

Сулејманов је истакао да Кадиров контактира с ограниченим кругом људи због пандемије, а здравствено стање свих са којима је у контакту проверавају медицински радници.

Према наводима, ограничен је број људи са симптомима акутних респираторних вирусних инфекција који могу да контактирају с Кадировим. Такође, на граничним прелазима у земљи постављени су медицински пунктови на којима се проверава здравствено стање лица која путују на састанак с чеченским лидером.

Сулејманов је додао да државни службеници тренутно себи не могу дозволити одмор, а сви највиши званичници поштују правила борбе против вируса корона.

„Ми бисмо се врло радо повукли у двонедељни карантин, али, нажалост, то не можемо себи да дозволимо, а тим пре ни председник републике, који се, практично, констатно бави овим проблемом“, истакао је чеченски министар.

Према последњим подацима, у Чеченији су тренутно регистрована три случаја инфекције КОВИД-19, односно, то су чеченски држављани који су раније пристигли из Турске и Саудијске Арабије.

Оставите Коментар