Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић позвала је на јединство какво су Хрвати имали у Домовинском рату, када су убили и растерали више хиљада Срба, ради критичког сагледавања грешака које су учињене у досадашњем развоју земље.

Обраћајући се на централној прослави Дана Хрватске ратне морнарице у Плочама, председница, која је и врховни командант Оружаних снага Хрватске, је рекла да је јединство у Домовинском рату било основ стварања хрватске државе, те да је такво јединство у свим областима потребно и данас како би, како је рекла, изградили Хрватску за какву су се борили хрватски ветерани.

Она је рекла да су многи ветерани, које у Хрватској називају бранитељима, уградили живот у „темеље Лијепе наше носећи са собом идеал уређене, праведне и просперитетне Хрватске“ и зато, истакла је, не смеју бити ни заборављени ни изневерени.

– Још мање смемо изневерити нашу децу и младе, за чију смо будућност одговорни. Стога грешке које смо учинили у досадашњем развоју морамо критички сагледати, признати и исправљати – поручила је Грабар-Китаровић.

--