Десети јубиларни Међународни сајам наоружања и војне опреме “Партнер 2021” свечано је отворен данас у Београду. Сајам је отворио председник Србије Александар Вучић. Покровитељ сајма је српско Министарство одбране, а суорганизатор компанија “Југоимпорт СДПР”.

Новинар Objektiv.rs Огњен Радосављевић који је био на лицу места открио је са чиме располаже Војска Србије. Представио је неке од најновијих војних возила, као и најубојитија оружја.

Савршену комбинацију за безбедност свих нас представља дрон ”Обад” са две ракете, за који би неки рекли да је будућност ратовања. На сајму су представљени и војници који се маскирањем стапају са природом и постају потпуно невидљиви.

Новинар Objektiv.rs је гледаоцима презентовао и најубојитије оружје приказано на сајму. Реч је о лансеру ракета ”Огањ” који садржи 32 лансирне цеви, а може да лансира 64 ракете које покривају 1,5 хектара. Овај модел је бољи од претходних јер је дигитализован. Наиме, након стационирања, потребно му је свега 3 до 5 минута да испали прву серију ракета. Потом, дигитално побљшава и испаљује другу серију. Његове ракете од 128 милиметара имају убојни радијус од чак 40 метара. Споредно наоружање ”Огња” је митраљез који се налази на крову. Све ово доводи до закључка да је ”Огањ” дефинитивно наше најубојитије оружје које је тренутно у примени.

Leave a Reply