У Дому културе на нишком „Црвеном крсту“, одржана је оснивачка скупштина Општинског одбора Српске Деснице . Присутни делегати једногласно су изабрали Александру Пешић за председника Општинског одбора Српске Деснице „Црвени крст“, док је потпредседник Јелена Милошевић. Секретар Општинског одбора је Сандра Митровић, а чланови одбора постали су Адријан Петровић и Саша Пешић.
Председник Општинског одбора Александра Пешић изразила је задовољство пред делегатима Српске Деснице што је изабрана на ову одговорну функцију. „Своје ангажовање у Српској Десници видим као борбу за будућност Србије која се најзад окреће правим вредностима представљеним у програму странке.“ Пешић као Српкиња није сакрила понос када је изјавила да само Српска Десница може да окупи велики број родољуба у свакој општини у коју дође са квалитетним кадровима и програмом националне обнове.


Градски повереник Српске Деснице за Ниш Сузана Стаменковић изјавила је да се оснивањем одбора на „Црвеном крсту“ Српска Десница сврстала међу најозбиљније политичке субјекте у Нишу и околини. Стаменковић је похвалила изабраног председника Општинског одбора Александру Пешић, јер је као права српска жена и мајка остала да живи и подиже своју породицу на селу као најбољи представник наше Српске Деснице! „Заједничко залагање за традиционалне вредности, нашу Цркву и пораст стандарда обезбедиће успех Српској Десници чији програм се темељи на помоћи вишедетним породицама, пољопривредницима, трудницама и очувању моралне српске породице“.


Председник Савета за безбедност Српске Деснице Бранислав Пухало поздравио је све присутне делегате и пожелео им срећу у даљем политичком раду на подизању угледа Српске Деснице у Нишу. „Српску Десницу чине патриоти и људи који су доказали својим животним биографијама да им је Српство најважније на свету.“ Пухало је позвао младе људе да не напуштају своју земљу и да се укључе у борбу преко Српске Деснице за своју будућност и будућност својих потомака. „Многи јунаци су својим главама платили слободу српског народа, па је ред да им се одужимо политичком борбом ради достизања оних вредности за које су они пали“ – завршио је Бранислав Пухало.

View this post on Instagram

У Нишкој општини Црвени Крст основан је Општински одбор Српске Деснице. Једногласно је за председника одбора изабрана Александра Пешић, док је Јелена Милошевић потпредседник, а Сандра Митровић секретар. За чланове одбора изгласани су Адријан Петровић и Саша Пешић. Присутне је поздравио председник Српске Деснице Миша Вацић, а обратили су се и новоизабрани председник одбора Александра Пешић, затим Сузана Стаменковић, повереник за Град Ниш, која је уједно и одборник Српске Деснице у Нишкој Бањи и заменик председника скупштине, као и Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност. #srpskadesnica #misavacic #nis #crvenikrst

A post shared by Српска десница (@srpskadesnica) on


Присутнима се обратио и Миша Вацић, председник Српске Деснице који је рекао да ће наша организација уласком у власт највећу пажњу посветити развоју српског села. „Српска Десница је развила програм препорода српске пољопривреде, разне пројекте који ће субвенционисањем српских домаћина задржати младе људе на селу“. Вацић је изјавио да је ослонац домаће привреде на јаким сеоским задругама, у пореским олакшицама за домаће пољопривреднике који би себи створили бољи економски стандард, а тиме омогућили развој и очување традиционалне породице. „Ми се не стидимо својих предака који су трговином стоком стварали богату државу и када постанемо власт урадићемо све да се модернизује застарела пољопривредна механизација, повећа сточни фонд и дају државне гаранције нашим сељацима за све оно што се природно и квалитетно произведе.“

Као национална организација залажемо се за српског радника и сељака који је кичма ове земље и нећемо допустити срамне пљачке домаће друштвене имовине попут оних из времена „жуте економске транзиције.“ Српска Десница ће тражити одговорност за све који су се огрешили о српског домаћина и радног човека, јер знамо да без строге владавине закона нема ни напретка државе и народа. Миша Вацић је истакао да неће устукнути пред локалним криминалцима који добијају подршку од српских непријатеља и да ће наставити борбу за заштиту српских националних интереса. „Вас који желите стварне промене и бољу будућност за себе и Србију позивам да приђете Српској Десници јер ми нудимо ред, рад и дисциплину, патриотску политику Србин за Србина!“ Председник Српске Деснице захвалио се свима који су дошли да подрже рад Српске Деснице у Нишу и најавио велике успехе уколико будемо усвојили дух српске саборности и заједничке борбе за мајку Србију, једину државу коју имамо и коју смо на чување добили од славних предака. Нека живи српско село!

Оставите Коментар