ОРУЖАНЕ снаге Русије у току специјалне војне операције у Украјини делују храбро, компетентно, ефикасно и ефективно, користећи најсавременије врсте наоружања, изјавио је председник Русије Владимир Путин током посете космодрому „Восточни“ у Амурској области.

– Наши официри данас учествују у специјалној војној операцији у Донбасу у Украјини. Пружају помоћ народним републикама Донбаса. Делују храбро, компетентно, ефикасно и ефективно, користе најсавременије врсте наоружања са јединственим карактеристикама које немају аналоге у свету – истакао је Путин.

– Нема сумње да ће циљеви и задаци операције у Украјини бити испуњени – рекао је Путин, пренеле су РИА новости. 

Путин је на космодром „Восточни“ допутовао заједно са белоруским председником Александром Лукашенком. Руски председник је на Дан космонаутике уручио државне награде космонаутима на космодрому „Восточни“. Свечана церемонија одржана је у згради космодрома.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Оставите Коментар