Обавештајни стручњак Јаков Кедми указао је на размештање снага у црноморском региону и оценио шансе да бродови НАТО-а издрже конфронтацију са Руском Федерацијом.

Украјински западни савезници већ неколико година раде на јачању војног потенцијала ове земље, који користе као својеврсни мач против Русије.

Међутим, чак и стално присуство војних бродова НАТО-а у Црном мору није у стању да драстично промени однос снага у региону.

Ово мишљење је изразио бивши шеф израелске специјалне службе „Натив“ Јаков Кедми.

Стручњак је приметио да Црноморска флота није најспремнија за борбу у руској морнарици, али је снага њених бродова довољна да у потпуности осигура руску доминацију у црноморском региону.

Војно је, према његовом мишљењу, Русија једина овде држава којој ниједна држава не може војно да се одупре, чак и уз подршку НАТО бродова.

„Било који непријатељски брод у Црном мору неће трајати дуже од 15 минута“, рекао је Кедми и проценио да је то крајњи рок за постојање флоте НАТО-а у Црном мору.

Стално присуство страних ратних бродова у Црном мору на ротационој основи не представља велику опасност за Руску Федерацију. Као резултат, сви НАТО бродови аутоматски играју само улогу додатних циљева за руску војску.

„Објективно, нема флоте која може издржати руску флоту у Средоземном и Црном мору“, резимирао је Кедми ситуацију.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар