Уколико верујете да поштовање мора да се заслужи, а да је немогуће наметнути га јер функционише по принципу реципроцитета, у директној сте колизији са новим законима режима Ангеле Меркел.

Горњи дом немачког парламента, Бундесрат, изгласао је предлог закона којим ће Немци бити кажњени са чак три године затвора ако буду показивали непоштовање према застави или химни Европске уније.

Немачки медији почетком године су објавили да су у припреми измене закона којима ће се „педузети оштре и ефикасне мере против оних који вређају темељне вредности Европске уније“.

Закон се посебно осврће на „кршење репутације симбола Еуропске уније“. Ово је само једна у низу ауторитарних одлука режима Ангеле Меркел, која је од недавно спровела жестоке рестрикције и цензуру на интернету.

Нови закон још треба бити одобрен од стране Бундестага, доњег дома немачког парламента, а још није познато кад би до гласања у Бундестагу требало доћи.

И док Немцима прети вишегодишњи затвор ако повреде част наднационалне творевине, немачка канцеларка има посебан однос са симболима немачке државе, па је тако у јавности тражила уклањање немачке заставе током прославе победе на предходним изборима.

Оставите Коментар