АфД немачка опозициона странка позната као протевник ЕУ и масовне миграција, која се јавно противи такозваној независности Kосова по последњим истраживањима престигла је по рејтингу странку Ангеле Меркел у бројним регионима Немачке.

Судећи према анкети коју је у недељу објавио Билд ам Соннтаг, АфД ужива велику подршку на истоку Немачке, где је постала најпопуларнија странка.

Истраживање је показало да у источној Немачкој АфД ужива подршку 23 посто испитаника, док се на другом месту налази анти-суверенистичка странка ЦДУ канцеларке Ангеле Меркел са 22 посто, а следе Левичарска Дие Линке са 14 посто и СПД на петом месту са 11 посто подршке испитаних.

АфД је у Србији познат као странка која се противи ауторитаризму ЕУ, илегалној миграцији, али су њени посланици и отворени противници такозване независности Kосова.

Посланик парламентарне групе АФД у Бундестагу Хансјорг Милер недавно је да је признањем Kосова занемарено међународно право, које је отворило, како каже, врата паклу. Милер је истакао да је по резолуцији 1244 Kосово аутономна покрајине Републике Србије.

Наведена странка тражи и да се преговори врате у СБ УН. „Затворимо пакао и вратимо се праву, вратимо Kосово под резолуцију Савета безбедности“, рекао је недавно Милер за српске медије.

Јенс Kестнер, такође посланик немачког Бундестага и председник страначког спољнополитичког одбора, сматра да је рат на Kосову 1999. био противан међународном праву и да је све почело са „једном лажи о масакру“, које он тада, каже, није био свестан.

Ситуација на западу Немачке који важи за упориште ЕУ је нешто другачија, где је на првом месту и даље ЦДУ, иза којег следе Зелени, а АфД држи четврто место са 12 посто бирача.

Прочитајте још:
ПОСЛАНИK БУНДЕСТАГА: KОСОВО ЈЕ СРБИЈА! АфД је против независности јужне српске покрајине!
НЕМАЧKА ОПОЗИЦИОНА АфД: Kосово је део Србије, Меркелова га је илегално признала!

На новоу читаве земље АфД према анкетама заузима треће место и ужива 14 посто подршка грађана, а испред њих се налазе Зелени са 23 посто и на првом месту ЦДУ са 26 посто подршке испитаника.

Ови резултати долазе месец дана уочи надолазећи регионалних избора у источним савезним државама Бранденбург и Саксонија, у којима су до сада владали ЦДУ и СПД.

Оставите Коментар