Прижељкујем авијацију која би поновно добила политички задатак како би показала шта може, слично као 1999. године.

Ову шокантну изјаву дао је немачки генерал у пензији Јохен Бот, који је командовао немачким снагама које су учествовале у НАТО бомбардовању СР Југославије. Он је у недељном броју немачког „Билда“ критиковао канцеларку Ангелу Меркел и војску, рекавши да је последњим реформама доведена у стање неприправности.

Бот је рекао да је у тој НАТО акцији, којим случајем, водио војску, као што канцеларка Меркел води државу, ниједан војник га не би следио.

За војску каже да је реформом из 2010. доведена у стање неприправности и да Немачка данас не би могла да се одбрани од, на пример, Русије, без помоћи САД.

  • Ја бих данас с војницима Бундесвера и нашим авионима “торнадо“ одмах поново кренуо у сличну акцију – рекао је Бот, те додао да Будесверу данас и не иде најбоље.

Пензионисани официр изразио је жаљење што Немачка више не показује спремност да преузме одговорност као крајем деведесетих.

  • Савезној влади данас недостаје воље за то да се наши “торнадо“ авиони поново употребе као носачи бомби. Прижељкујем авијацију која би поново добила политички задатак како би показала шта може, слицно као 1999 – закључио је Бот.

2 KОМЕНТАРА

  1. Марко, фашизам само значи унија. фаш је латински за вез. Буквално иста реч. Нико неже никад сазнати да ли је фаш оф вез или вез од фаш… али чињеница је да фашизам је само унија, савез (савезници, или држава као САД) партнер или партнерство, алијанса, федерација (СФРЈ), алијанса, асоцијација (=социјализам), комуна ( = комунизам, Комонвелт итд…), Бунд (бунд је савез на немачком, тако имамо Бундесвер, Бундестаг као име немачког парламента), сајуз (на руском, СССР), република ( = јавна или комунална ствар), хунта (савез на шпанском. Сећате ли се шта су биле јужноамеричке хунте?), унија (ујинедњене нације, Европса Унија, итд…). Значи фашизам има везе са нацистима и ратним зочинима Нациста, Мусолинија и франа али и са многим другим органицијама које су једноставно у неком савезу. јер ФАШизам је само саВЕЗ. Запамти ВЕЗ = ФАШ. Зато и никад није умрло, никад нисмо имали више савеза, уније, федерације итд него данас. Живимо у светском фашизму.

Оставите Коментар