Посланик парламентарне групе АФД у Бундестагу Хансјорг Милер рекао је да је признањем Kосова занемарено међународно право, које је отворило, како каже, врата паклу. Милер истиче да је по резолуцији 1244 Kосово аутономна покрајине Републике Србије.

Затворимо пакао и вратимо се праву, вратимо Kосово под резолуцију Савета безбедности“, рекао је Милер.

Иако је, каже Милер, већина земаља чланица ЕУ, међу којима је и Немачка, признала независност Kосова, оно је према Резолуцији 12 44, покрајина са значајном аутономијом унутар Србије.

Према његовим речима, повратак питања KиМ „под капу“ светске организације једино је исправно и поштено решење и према УН и према Хелсиншком документу.

Посланик опозиционе десничарске странке, Милер, осуђује агресију НАТО на СРЈ 1999. године и истиче да би право место Балкана у политици Берлина било „поштено партнерство, са шансом за развој балканских држава“.

Али, како Милер наводи, Брисел и Берлин слепо следе америчку политику, која, додаје он, иде за својим интересима.

Упитан какву поруку Берлин шаље када Рамуша Харадинаја дочекује уз највише државне почасти, Милер каже да Берлину недостаје потребна компетенција за слање правих сигнала.

Због економског разлога Милер каже да није за улазак Србије у ЕУ, јер, како сматра, свака сиромашнија земља жели да се прикључи Унији, са перспективом да искористи немачка средства, а, истиче Милер, снага немачког порезника је „већ исцрпљена“.

„Са политичке тачке гледишта, завидим Србији јер није америчка колонија већ поносна држава“, рекао је Милер.

Оставите Коментар