Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Источном Сарајеву да протести који су одржани у суботу широм градова Србије немају никакве везе са екологијом већ са прљавом политиком и прљавим новцем и да постоје врло моћни политички центри ван граница Србије који желе да председник Александар Вучић више не води Србију.

Министар Вулин је истакао да им је то циљ између осталог и због тога да Република Српска не би била чувана и сачувана и да би се вратили у време када смо говорили о братским односима, а нисмо могли да кажемо због чега смо браћа.

Навео је да у том времену 2.000. година, у коме смо се наводно волели, није изграђен ни један пут, трг, фабрика, ни једна школа није направљена Републици Српској.

  • Док је Александар Вучић на власти и води Републику Србију, Република Српска ће бити сачувана, а политичка стабилност у Србији ће бити очувана – нагласио је министар полиције Вулин.

Министар унутрашњих послова је истакао да се путеви и мостови у Србији не блокирају зато што је некоме стало до чистог ваздуха и да се еколошки проблеми не решавају тако што покушате да учините живот немогућим, нападнете човека и премлатите га и водите организовану кампању против полиције.

  • Екологијом се не баве они који премлаћују људе, свесно креше закон и свесно нападају полицију где год стигну. Еколошки проблеми се решавају као свуда у свету радом, организацијом, организованом и сигурном државом, а не блокадом ауто-пута од стране неколико хиљада људи у читавој Србији којом се онемогући кретање седам милиона људи и ремети њихов свакодневни живот – истакао је српски министар полиције.
  • Ми ћемо сачувати политичку стабилност по сваку цену, поштоваћемо закон, али сви грађани Републике Србије треба да знају да ови скупови немају ни мало везе са екологијом и чистим ваздухом, већ са прљавом политиком, прљавим новцем и онима који би волели да од наше Србије направе несигурно и нестабилно место – рекао је министар полиције Александар Вулин одговарајући на питања новинара у Источном Сарајеву.

Оставите Коментар