Прележао сам корону и победио. Био сам у болници у Београду десетак дана, свака част лекарима и сестрама, није било тако страшно, али, позивам све људе да поштују докторе, да поштују њихове и препоруке власти, ипак, боље је седети у својој кући него ићи тамо!

Ово у изјави за „Kурир“ каже Немања Обрадовић (25), музичар из Чајетине, који је међу првима у Србији прележао корона вирус, лечио се у Београду и кући се вратио здрав.

Немања не знакада се тачно заразио, али је, каже, 99 одсто уверен да се то догодило у Бањалуци, док је 7. и 8. марта увече свирао у једном клубу где је било много људи.

  • Дан по повратку из Бањалуке, мислим да је био 10. март, осетио сам температуру, малаксалост, болове у мишићима. Kако сам био у Бајиној Башти послом, отишао сам у Дом здравља, тамо су ме прегледали, све по протоколу, и рекли да идем кући али да се одмах самоизолујем и да се одмах јавим у Завод за јавно здравље у Ужицу ако осетим погоршање. Наредних дана температура се изнова враћала, преломио сам, јавио сам се у Завод за јавно здравље, а затим отишао на преглед на Инфективно одељење Болнице у Ужицу, где су ми снимили плућа, узели брис – прича Немања.

Следећег дана, 18. марта, позвали су га, каже, из Дома здравља у Чајетини и рекли му да буде спреман, да ће по њега доћи санитет и да иде на лечење у Београд.

  • Тај први осећај био је доста непријатан, било је и страха – прича.

Те вечери примљен је, наставља, на Инфективну клинику у Београду, прегледан, а већ следећег дана пребачен је у KБЦ „Драгиша Мишовић“ где је остао следећих десет дана.

  • Првих дана у болници температура је била и 39 степени, буквално сам горео у појединим тренуцима, отежано сам дисао, кашљао, било је доста секрета. Давали су ми лекове за снижавање температуре, а колико сам схватио, због добре клиничке слике нису ми давали друге лекове, сем физиолошких раствора. После пар дана стање је почело да се поправља, тегобе су се постепено повлачиле и после четири до пет дана био сам већ сасвим добро – прича Немања.

Са њим су у соби, каже, били најпре један, а онда још један пацијент оболео од корона вируса, али су и они имали блажу клиничку слику.

  • Лекарима и сестрама, и на Инфективној клиници и у KБЦ „Драгиша Мишовић“ свака част. То могу да кажем. Толико пажње, толико посвећености, толико љубави, толико смирености, заиста им свака част – наставља Немања.

У свему, каже, најлепши тренутак био је када су му рекли да је излечен, да може кући.

  • У болници је било чисто, уредно, бринули су се о мени на најбољи могући начин, али, сам тај осећај да си ту, да имаш вирус, стварао је дозу напетости и моја проука свима јесте – поштујте препоруке, останите код куће, тако је ипак боље – каже Немања и додаје да му је нарочито важно и што се нико из његове околине није разболео и нема симптоме заразе.

Оставите Коментар