Један од оптужених у афери “државни удар” Немања Ристић поручио је да њега и Србију, чији је држављанин, не обавезују приватне пресуде мафије из Црне Горе и специјалног тужиоца Миливоја Катнића. Тврди и да је свједок сарадник Саша Синђелић, након емисије у којој је признао да је лагао на суду у Подгорици нестао и да зато одговорност сносе Катнић и АНБ Црне Горе.

Казао је да, нема намјеру да лежи затворску казну, ако га осуде, и предложио је Катнићу да он умјесто њега одробија то што је њему намијенио.

“Приватне пресуде Миливоја Катнића, келнера Бебе Поповића и америчког војног атешеа Мајка Тарqуинта, који је главни шверцер наркотика на Косову, немају никакву тежину. У међувремену, нијесам сједио скрштених руку, па сам набавио доста компромитујућег материјала о онима који су монтирали ову лажну аферу, казао је Ристић у разговору за Borba.me.

У монтирање случаја укључен војни аташе САД-а

Подсјећа да је против Миливоја Катнића поднио кривичну пријаву крајем 2016. године Вишем тужилаштву Црне Горе и да још увијек није добио никакав одговор.

“Никога од оптужених не познајем, први пут сам их видио на телевизији кад је почело суђење. Никада ни са ким од њих нијесам комуницирао. Нико од њих ме није ни поменуо, осим Милоша Јовановића, који је и потврдио да ми је Саша Синђелић није дао никакав новац. Такође, судија у том поступку Сузана Мугоша је одбила предлоге мог адвоката да се саслушају одређене особе из списа предмета које је БИА у почетку послала, а који су уствари крунски свједоци да се ради о унапријед смишљеној дјечијој превари у режији АНБ, ЦИА, НАТО-а, односно, америчког војног аташеа у Подгорици Мајка Тарqуинта, који је и главни играч за транспорт хероина са Косова за Европу, наводи Ристић.

Посједује компромитујући материјал против људи из власти Црне Горе

Сви свједоци које је суд одбио, како каже, дали су изјаве код нотара, под пуном кривичном и материјалном одговорношћу, да немам никакаве везе са овом Катнићевом лакрдијом.

“Законски гледано, на било какву пресуду постоји жалба и поновно суђење по више основа. Иако ме осуде, прво то не значи ништа, мени би морали да суде у Србији поново, по нашем закону. Па предлажем Катнићу да он лежи умјесто мене, јер мене неће гледати у затвору. Да им поручим да сам прибавио доста компромитујућег материјала који ће ускоро угледати свјетлост дана, па ће јавност да види с ким има посла, наглашава он.

Тврди и да у Србији треба отворити истрагу о нестанку Саше Синђелића, који као да је у земљу пропао.

“Послије гостовања у емисији код Миломира Марића, свједоку сараднику, Саши Синђелићу, који је тада испричао да је лагао на суду у Подговори, губи се сваки траг. Треба у Србији отворити истрагу, испитати да ли је он отет, да ли је у бјекству или је можда убијен. Логично је да налогодавац може бити Миливоје Катнић и АНБ, тврди Ристић.

Додаје да је имао увид и у списе злодјела Миливоја Катнића у Цавтату и да се документација налази, депонована, код више адвоката.

“Понављам да у Црној Гори нисам био минимум 6 година, а оптужница је научна фантастика, углавном склапана помоћу Фејсбука, телефонских разговора и рекла казала приче. Сва сазнања о монтираном слуцају предао сам ФСБ-у Русије, јер сам основано сумњао да се све ради смишљено против њих, и да би се добили избори у Црној Гори, о чему сам добио писане потврде њихових начелника о вјеродостојности мојих информација, додаје Ристић.

Наводи и да нико није никад испитао улогу компаније Telenor у цијелој причи, иако се она налази у истражним списима, са бројевима регистрованим у Омладинских Бригада 90 (Airport City) Telenor Company, а које је Синђелић стално позивао.

Оставите Коментар