Драган Бујошевић очекује да ће наставак највећег историјског пројекта Јавног сервиса оборити све рекорде гледаности

Најскупља српска ТВ серија свих времена „Немањићи – рађање краљевине“ стартује 17. фебруара на РТС. Тог дана (субота) биће приказана прва епизода, а друга је на програму већ дан касније (недеља), открива за Информер директор Јавног сервиса Драган Бујошевић

Приковани уз екран

Он објашњава како ће изгледати сага о нашој најзначајнијој средњовековној династији после преправке у монтажи због бурних реакција.

– Прва епизода „Немањића“ биће емитована у суботу 17. фебруара, а друга сутрадан. После тога ће се серија приказивати сваке недеље у ударном термину. Оно што су гледаоци имали прилике да гледају у новогодишњој ноћи била је пилот-епизода. Ове нове ће бити краће и трајаће свака око 50 минута – каже Бујошевић за Информер.

Први човек Јавног сервиса истиче да је, упркос опречним мишљењима о материјалу приказаном 31. децембра, он веома задовољан резултатом.

– У новогодишњој ноћи „Немањићи“ су били скоро двоструко гледанији од емисија других телевизија које су емитоване у исто време. Графикон је показивао да су гледаоци били „приковани“ уз екран. Извесно је да ће ова серија бити изузетно гледана – уверен је челник РТС, који се не обазире превише на критике после пилот-епизоде:

– Свако има право да изнесе суд о серији, и вриштећа мањина и ћутљива већина.

Редитељ серије Гордан Михић присетио се како су својевремено оспоравали и његову култну серију „Балкан Експрес“.

– Имам толико година да сам навикао на такве ствари. Време то најбоље покаже. За „Балкан експрес“ су на програмском савету ТВ Београд рекли да је „ко да сам их ногама писао“, а та серија живи већ 30 година – закључио је Михић.