Франкфурт је доживео судбину Лондона и постао први немачки град у којем су Немци мањина.

51,2 посто становништва тог града сада чине особе имигрантског порекла. Постоје велике разлике између Немаца и досељеника, како у структури породице, тако и у финансијском статусу и запослењу.

Немци имају знатно мање деце и знатно већи број самачких станова. Удео сиромашних међу имигрантима је знатно већи, као и удео незапослених.

То се посебно односи на жене, које су међу имигрантском популацијом мање заступљење међу радном популацијом. Док је само 59 посто њих запослено, са друге стране, Немица које раде има 78 посто.

Други немачки градови за које се очекује да ће ускоро имати већински имигрантску популацију су Аугсбург и Штутгарт. Они би се ускоро могли прикључити друштву осталих европских градова у којима је домицилно становништво постало мањинско, као што су Лондон, Амстердам, Женева и Брисел.

Вест о губитку већине у Франкфурту дочекана је са зебњом међу Немцима, а друштвене мреже преплавили су статуси у којима грађани стичу своју забринутост да би у скорој будућности могли да постану дискриминисана мањина.

Велики број Немаца истиче да су култура и обичаји миграната другачији и боје се наметања страних вредности домаћем становништву.

Оставите Коментар