Већу суздржаност жели највише присталица Алтернативе за Немачку (АфД) – 77%, док управо присталице странке настале из еколошких и мировних покрета седамдесетих мисле како Kремљ „једино разуме говор силе“

Резултати испитивања јавног мњења DeutschlandTrend-а, говоре да је 63% испитаника потврдило своју забринутост да би Немачка могла да буде увучена у војни сукоб.

Ових дана се и из Москве могло чути да слање оружја Украјини и обука украјинских војника у Немачкој за употребу тешког наоружања „јасно повећава опасност“ глобалног сукоба, али упркос томе 55% упитаних „пре се не слаже“ с тврдњом како би (немачка) „влада требало да буде суздржана како не би постојала опасност од напада“. Тек нешто мање недоумице имају и опозиционе хришћанске демократе, пише Дојче Веле.

Већу суздржаност жели највише присталица Алтернативе за Немачку (АфД) – 77%, док управо присталице странке настале из еколошких и мировних покрета седамдесетих, странке Зелених, очито мисле како Kремљ „једино разуме говор силе“ и њих 78% заговара немачку помоћ Украјини. Ипак, када је реч о страху од рата, ту су жене редовно опрезније: 73% упитаних жена боји се рата, а тек 51% мушкараца страхује од ескалације у међународни сукоб.

И у репрезентативном телефонском испитивању, које је 10. и 11. маја спровела агенција Инфратест димап, садржано је редовно питање о подршци политичким странкама.

Kад би ове недеље били избори, за 2% би пала подршка социјалдемократама, на 22%, а за исти постотак би порасла подршка Зеленима (20%), што је отприлике исто колико су имали прошлог јуна, три месеца пре избора.

Оставите Коментар