Антиправославна хистерија у граду под Румијом своју, слободно се може рећи кулминацију, доживела је чином уништавања крстова на умрлицама истакнутим на табли за оглашавање у Македонском насељу.

Како се може видети на доказу који BarskiPortal.com објављује, сваки крст изнад фотографија покојника на посмртним плакатама прешврљан је употребом оловке док су неки од крстова и поцепани са умрлица.

Да су мета монструма били искључиво крстови говори и податак да је једна од умрлица која не садржи верско обележје остала неоштећена.

Мештани у Македонском насељу који су уредништву BarskiPortal.com скренули пажњу на овај случај кажу да су веома узнемирени и да никако не верују у „теорије о изолованим случајевима“, како ће неко покушати да оправда овај монструозни чин који би морао да изазове осуду свих релевантних друштвено – политичких структура и појединаца у Бару и изван њега.

У Бару, граду вишедеценијском симболу мултиетничког и мултиконфесионалног склада доминантно настањеним православним живљем, одређене структуре „друштва“ до неслућених димензија распирују мржњу управо према свему православном. Стиче се утисак да се дефинитивно настоји унети немир и неспокој међу Баранима и запалити озбиљан пожар нетрпељивости, али и не дај Боже – сукоба.

Све је више мишљења да се у последње време очигледно темпирано подижу тензије са, могуће, веома опасним циљевима.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар