ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин запретио је данас да ће обуставити снабдевање енергентима ако се наметну ограничења цена на руски извоз нафте и гаса, упозоравајући Запад да ће бити замрзнут као вучји реп у познатој руској бајци.

Говорећи на Источном економском форуму у Владивостоку, Путин је рекао да су европски позиви на ограничење цене руског гаса „глупи“ и да ће довести до виших глобалних цена и економских проблема у Европи, пренео је Ројтерс.

Министри финансија Г7 најавили су прошле недеље да треба да се уведе ограничење цена на руску нафту, под образложењем да ће то ограничити средства Русије у борби против Украјине.

Међутим, у том случају, Русија би напустила своје уговоре о снабдевању, поручио је Путин.

„Да ли ће бити било каквих политичких одлука које су у супротности са обавезама из уговора? Биће, тако што их нећемо испунити. Нећемо уопште ништа снабдевати ако је то у супротности са нашим интересима“, рекао је Путин.

Русија ће обуставити испоруку свих нафтних деривата.

„Нећемо испоручивати гас, нафту, угаљ, лож уље. Нећемо испоручивати ништа. Остало би нам само једно: као у чувеној руској бајци, осудили бисмо вучји реп на замрзавање“, рекао је Путин.

Оставите Коментар