Центар града је блокиран зато што је група људи стала наред раскрснице Улице кнеза Милоша и Булевара краља Александра, покушавајући да спрече одржавање Параде поноса.

Формирали су колону која се протеже дуж Кнеза Милоша, тачније на раскрсници са Булеваром краља Александра, а ту су и полицијаци који се труде да све прође без инцидената.

  • Саобраћај преко Трга Николе Пашића је комплетно обустављен од 10.55 сати – потврдили су из Градског саобраћајног предузећа.

Окупљени кажу да неће одлазити одавде „ако је потребно и до 23 сата“. Они тврде да је њихов скуп пријављен.

  • Нећемо нигде да идемо. Остајемо овде колико год буде било потребно. Не желимо да они шетају градом – каже група која је блокирала град.

Окупљени певају „Ој Косово, Косово“, држе заставу Србије и крстове, али и транспаренте попут „Неморал и геј срамоту, никад више у животу“. Како кажу, нису припадници ниједног удружења, већ су се окупили како би „спречили одржавање Параде поноса“.

  • Били смо на литургији јутрос у Цркви светог Марка, а онда смо дошли овде – кажу они.

Још једна група људи која је такође против одржавања Прајда продефиловала је јутрос Кнез Михаиловом улицом. Они су се окупили код Саборне цркве и упутили ка Храму Светог Саве, а док су пролазили кроз Кнез Михаилову певали су песме о Косову.

Поједини противници Параде поноса носили су и иконе. Како тврде окупљени у центру града, није у питању иста група људи.

Подсетимо, окупљање за Прајд под слоганом „Не одричем се“ почеће од 16 сати испред хотела „Хилтон“ у Краља Милана, а шетња ће почети у 17 сати.

Учесници ће продефиловати улицама Краља Милана, потом се упутити ка Тргу Николе Пашића, те поред Скупштине града, потом улицом Кнеза Милоша до зграде Владе и Немањином до парка Мањеж, у коме ће се забавни програм наставити до 23 часа.

Оставите Коментар