Такозване „храбре“ тужитељке Бојана Савовић и Јасмина Пауновић, које се сада у јавности лажно представљају као борци против корупције, наводно спречене да поступају у предметима против корупције у ЕПС, прошле године су покушале да се ослободе својих предмета.

Из извора блиских истрази сазнајемо да су колеге из вишег јавног тужилаштва огорчене на поступке својих колегиница које су због жеље за саморекламирањем бациле љагу на цео остатак колектива. Оне су себе представиле као савесне, храбре, професионалне иако цело тужилаштво бруји о њиховом незнању и несавесности. Колегинице и колеге не желе да се јавно изјашњавају о томе јер би их Савовићка и Пауновићка увукле у блато и својих лажи и мешетарења.

Ипак су одлучили да јавности укажу на неке детаље њиховог рада на предметима ЕПС који су их прославили.

Такозване „храбре“ тужитељке Бојана Савовић и Јасмина Пауновић, које се сада у јавности лажно представљају као борци против корупције, наводно спречене да поступају у предметима против корупције у ЕПС, прошле године су покушале да се ослободе својих предмета.

Пауновићка је чак своју пријаву одбацила, али је апелација натерала да поново поступа.

Наиме, у октобру 2021. године донела одлуку о одбачају кривичне пријаве у свом предмету, али јој је по приговору оштећеног, одлуком Апелационог јавног тужилаштва у Београду из новембра 2021. одлука укинута са налогом да изврши провере, које су и даље у току.
Одлука апелације срећом спречила ју је да елиминише овај значајан предмет против корупције, а одлука вишег тужиоца да је премести у одељење за општи криминал показала се као потпуно исправна.

Савовићка је у новембру 2021. здружила свој предмет предмету Јасмине Пауновић.

Јасмина Пауновић је у фебруару 2022. закључила да нема основа за спајање ова два предмета, па је предмет враћен Бојани Савовић.
Након тога Бојана Савовић опет покушава да се ослободи предмета тако што га даје на пресигнацију новоупућеном заменику јавног тужиоца у марту 2022. године.

Међутим, обзиром да је већ била упозната са предметом , а новоупућени заменик тек требало да се са предметом упознаје, 11. маја 2022. године јој је предмет враћен на поступање.

Да би се убрзало поступање, подршку и помоћ у раду јој је пружала први заменик Вишег јавног тужиоца за сузбијање корупције Бранкица Марић, која и сада заједно са још једном заменицом поступа у том предмету.

Лажне храбре тужитељке су заправо оно што сви препознају као проблем у правосуђу, неодговорне, саможиве, несавесне незналице. Њих штитити представља управо оно што је српско правосуђе довело ту где је данас. На страну што грађане нико не може да заштити од оваквих носилаца правосудних функција. Оне су ту доживотно!

Оставите Коментар