Медијска групација „Патриот“ организовала је посету лидера странке „Српска Десница“ Мише Вацића у Санкт Петербургу.

Да би успоставио билатералну сарадњу и разговарао о питањима о будућим заједничким пројектима, лидер странке Српска Десница, Миша Вацић, дошао је из Србије у Санкт Петербург. Иницијатор и домаћин састанка била је Медијска Групација Патриот.

Према речима политичара, он је први пут у Санкт Петербургу, али је дуго сањао да дође овде. Петроград, како га он воли називати, одувек га је одушевљавао својом енергијом, а становници опкољеног Лењинграда су га одувек одушевљавали њиховом јединственом храброшћу.

Током своје кратке тродневне посете, поред северне престонице, Миша Вацић успео је да посети и град Кронштат. Лидеру странке Српске Деснице показане су главне знаменитости града, укључујући алеју адмирала, споменик Петру Великом и поморску катедралу Николског.

„Кронштат ми је обогатио живот, научио сам много нових ствари. Овде има толико лепих зграда и љубазних људи који су ме упркос чињеници да нисам њихов рођак, већ Србин, дочекали као рођеног брата. Дакле, разлог моје политичке посете је веза између руских и српских патриота. Они су ти који ме разумеју. Организовали су разгледање града, упознавање са њиховом богатом историјом и традицијом, руском кухињом, купалиштем и веома сам захвалан на томе. Обишао сам градску управу где сам имао састанак са градоначелником и његовим најближим сарадницима. Договорили смо да ћемо да побратимимо Кронштат са првим градом у којем Српска Десница дође на власт. Мислим да је ова посета била потпуно успешна “, закључио је Вацић.

Олег Довгањук, градоначелник града Кронштата додао је следеће:

„Наши српски пријатељи и Медијска Групација Патриот показали су иницијативу, интересовање, обратили су нам се да помогнемо у организацији обилазака града Кронштата. На војно-историјским локалитетима и на православним локалитетима, јер су многи историјски догађаји који су се одиграли у оквирима Русије, почели су управо у Кронштату.“

Према речима Олега Довгањука, Кронштат често прима госте из других земаља, међутим, због пандемије корона вируса, ова традиција је почела да бледи, а у новој години испоставило се да је Миша Вацић био први посетилац који је дошао из иностранства.

У делегацији са Мишом Вацићем је било више руских патриота који су били гости градоначелника.

У блиској будућности, српски политичар ће, заједно са Медијском Групацијом Патриот, одржати округли сто о међународној агендом. Раније је Миша Вацић на конференцији за новинаре у медијском центру рекао да „Србија има политичку платформу војне неутралности“, и да не планира улазак у НАТО, а такође са великим задовољством се залаже за спровођење увоза и извоза са Русијом, преферирајући то Европској унији.

Кронштат је град у коме је:

– направљен први водовод у Русији
– по први пут стављен хлор у воду
– први радио сигнал (на светском нивоу)
– прва операција срца у Русији
– по први пут коришћена наркоза
– први асвалт
– прва школа рониоца (на светском нивоу)
– највећи док на свету за изградњу бродова у 18. и 19.веку
– 22 војне тврђаве од којих су 17 на вештачким острвима на пловном прилазу граду

Град је основао Петар Велики сверуски император и никада ни један непријатељски војник није успео да крочи у град иако је био под опсадом Швеђана, Финаца, Немаца у Првом, а поготово у Другом светском рату (чак 900 дана опсаде од нациста).

Сергеј Петров

Оставите Коментар