Више од 1,1 милијарде корисника друштвених мрежа пратило је годишњу конференцију за новинаре председника Русије Владимира Путина, показали су подаци.

Корисници друштвених мрежа су у периоду од 20. до 22. децембра послали укупно 584.000 порука у вези са обраћањем руског председника на конференцији која је одржана у четвртак, 20. децембра.

– Конференцију је пратило више од 1,1 милијарде људи. Овај број знатно превазилази прошлогодишњи, што одговара генералном порасту коришћења друштвених мрежа – наводи се у извештају.

Већину корисника највише су занимали Путинови одговори у вези са браком и пензијама, као и интервју са седамнаестогодишњом Регином Парпијевом, која болује од тешке болести, пише ТАСС.

Као извор информација коришћене су друштвене мреже Твитер, Вконтакте, Однокласники, Фејсбук, Инстаграм, Јутјуб и Телеграм. Према подацима, годишњу конференцију, коју су у Русији преносиле телевизије „Канал један“, „Русија један“, „Русија 24“ и НТВ, привукла је пажњу 6,7 милиона пунолетних грађана Русије.

Advertisements