ЈУЧЕ је на полигону на Пештеру одржана здружена војна вежба „Садејство 2020“.
Приказан је део способности јединица Војске Србије, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране са борбеном групом из састава Kопнене војске и 72. бригадом за специјалне операције и 63. падобранском бригадом.

Између осталог, показана је и борбена моћ самоходног вишецевног ракетног лансера „Огањ“.

Kако је то изгледало погледајте у приложеном видеу.

Војној вежби на Пештеру присуствовао је и председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић. Затим, премијерка Ана Брнабић, министар одбране Александар Вулин, министри Расим Љајић и Небојша Стефановиц, начелник генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, директор БИА Братислав Гашић, српски члан Председништва БИХ Милорад Додик, председница РС Жељка Цвијановић, министар унутрашњих послова РС Драган Лукач,представници страних војних мисија и други.

На вежби „Садејство 2020“ учествовало је око 2.800 припадника Војске Србије и Министарства одбране, више од 150 борбених и неборбених возила и система и око 40 ваздухоплова.

Вучић је по завршетку војне вежбе Садејство 2020. у више наврата честитао припадницима војске и њховим командантима на ономе што су показали, а није могао да сакрије ни одушевљење тренутном опремљеношћу Војске Србије.

Оно што је видео, истакао је у обраћању новинарима, је војска свих грађана Србије, која им је помагала када је било најтеже у ковиду, али и која ће да их чува и никада их неће угрозити.

1 KОМЕНТАР

  1. Neprijatelj Nato EU okupator juzne Srbije Kosovo i Metohije drzi pod vojnom okupacijom juznu Srbiju Kosovo i Metohiju od 1999-2020 i jos uvek.

    IDITE NA KOSOVO I METOHIJU CELU I OSLOBODITE JUZNU SRBIJU KOSOVO I METOHIJU KOJOM STE PO USTAVU SRBIJE DUZNI DA JE OSLOBODITE SAMI ILI U VOJNOM SAVEZU ZA RUSIJOM !

    To se ipak nece desiti dok god se vodi SMOKLJO POLITIKA izdajnika Aleksandra Vucica !

Leave a Reply