Непријатељ се нада да ће се осветити након пораза у Сирији изградњом мреже тајних база. Тако су у провинцији Хама руске ваздушно-космичке снаге прецизним ударима уништиле важне тајне објекте „успаваних ћелија“ терориста, преноси Pravda.rs.

У региону Итрија, извиђачи Сиријске арапске армије су пронашли неколико добро чуваних терористичких објеката, који су служили као командна места, комуникацијски центри и складишта муниције. После додатног извиђања циљева уз помоћ дрона, одлучено је да се изврше прецизни ваздушни напади. Руски тактички фронтални бомбардери Су-24 М и хеликоптери армијске авијације Ка-52 „Алигатор“ су кренули на терористе. Сви циљеви су успешно уништени.

Подсетимо да је Исламска држава групација поражена још 2017. године и изгубила је све контролисане територије. Међутим, захваљујући напорима западних земаља, многим терористима је дозвољено да преживе и сада проводе саботажне активности у Сирији, сањајући да ће успети да се освете у будућности.

Команда владиних снага сада је посебну пажњу посветила борби против таквих „ успаваних ћелија“, које су најактивније у централним пустињским регионима Сирије. Неколико јединица је истовремено укључено у потрагу и уништавање терористичких одреда и њихових објеката. Када се открију велики одреди, руске ваздушно-космичке снаге пружају ватрену подршку сиријским трупама.

Оставите Коментар