Шеф Информативне службе Нове српске демократије и функционер Демократског фронта Петар Драшковић оптужио је војног аналитичара из Београда Дарка Трифуновића да је агент црногорске службе безбедности и да је задња адреса која треба да оцењује медије у Црној Гори и одређује ко би требао тим послом да се бави.

Није никаква новост, каже Драшковић, да је црногорска агентура која делује у Београду добила додатни “стимуланс” да ових дана покуша на све начине нанети штету Србији, српском народу и СПЦ у Црној Гори.

„Трифуновић није проблем за наш народ у Црној Гори него првенствено за Србију чији је држављанин. Како по Уставу и законима Србије није дозвољено деловање страних агентура, Трифуновићем би се морала позабавити тамошња полиција, тужилаштво и судови. Он, иначе, има богато искуство у издаји свога народа и државе па је још за време бомбардовања 1999. године хапшен и био осумњичен као локатор НАТО пакта који је требао да наводи бомбе на одређене циљеве у Београду“, наводи се у изјави Драшковића.

Према томе, каже он, ради се о прононсираном издајнику српства и Отаџбине који осим презрења заслужује и озбиљно суочавање са правном државом.

„Наша национална историја ће само у регистар српских издајника дописати ово нечасно лице које није први страни плаћеник и непријатељски шпијун него ће моћи комотно да стане раме уз раме са Милом Ђукановићем и сличним карактерима који су били и остали симболи нашег националног посртања и брукања“, закључио је Драшковић.

Leave a Reply