Ни недељу дана након интервјуа са новинаром „Бујановачких“ новина мој интервју није изашао на светлост дана. Свако треба да има право на слободу изражавања. То право подразумева слободу примања и давања информација, али то не чине „Бујановачке“. Изгледа да новинари из поменутог портала не желе или се пак плаше да преносе информације које се појединцима из власти општине Бујановац не свиђају.
Пре недељу дана позвао сам новинара портала „Бујановачке“ да обавимо интервју лично. Моје прво оглашавање је било на тему Стојанче Арсића који је заменик председника општине Бујановац и његовог сина Саше. Они су путем портала Југпресс коментарисали оснивачку скупштину Српске Деснице у Бујановцу. Моја питања упућена њима су била јасна: Да ли Стојанча Арсић подржава политику којом се бави његов син Саша, а то је странка Вука Јеремића. И ако подржава да ли ће да бојкотује изборе јер је то јединствени став Народне Странке. Након тога је уследило питање новинара да прокоментаришем обраћање председинка Српске Деснице Мише Вацића на оснивачком одбору у Бујановцу. Објаснио сам да је новинар тотално непрофесионално поступио, извукао из контекста и изнео тотално погрешне ствари у односу на оне које су изречене. А на говору који је трајао више од 20 минута је могао да чује да ће се Српска Десница залагати за права пољопривредника која су у општини Бујановац веома мало заступљена као и права породиља и мајки. Да ће Српска Десница након уласка у Бујановачку власт та власт бити ближа Београду и министарствима него што је тренутно сада. Да се једноставно не плашимо и да на изборима покажемо право лице и подржимо праве људе. Након тога је уследило питање новинара: Ако пређете цензус са ким би потенцијално разговарали о коалицији? Одговор је био са свима који поштују законе и устав Републике Србије. На крају је било речи и о актуелном председнику општине Саипу Kамберију, на шта сам га ја подсетио да не прозива број наших гласова из Медвеђе. Да смо вас победили легално са 6,52% освојених гласова у односу на Вашу партију ПДД која је добила 6,40%. “
Ево ни након недељу дана мог текста још увек нема на порталу Бујановачких новина. Није ми преостало ништа друго него да се путем Врањских новина обратим. Да би ипак људи могли да чују и другу страну приче која није у режији Бујановачких новина. Желео бих да знам разлог зашто мој текст није изашао и да ли је тај текст неподобан за оног који није дозволио да се он пласира у јавност. Ми ћемо и даље наставити са редовним активностима и плановима наше странке. Покушаваћемо на сваки начин да се оглашавамо.

Потпредседник „Српске Деснице“ општинског одбора Бујановац. Милан Јовановић.

Оставите Коментар