Албанци се спремају да праве хаос на Косову у недељу, на дан избора!

Спремају се за напад (Фото: РИА Новости)

Како преноси „Ало!“, припадници Кфора располажу информацијама да би током изборног дана и ноћи другог априла могло доћи до усложњавања прилика у српским срединама, али и другим подручјима Покрајине, тачније да су Албанци спремни на изазивање инцидената, блокаду путева и нападе на гласачка места и Србе!

Према речима нашег одлично обавештеног извора, главни организатори немира који се спремају јесу чланови озлоглашеног покрета „Самоопредељење“, а постоји шанаса да се њима прикључе и ветерани ОВК.

– Сходно томе, Кфор је интензивно ангажован на праћењу и сагледавању активности присталица покрета „Самоопредељење” – посебно на подручју Метохије. Они у циљу ометања изборног процеса планирају изазивање инцидента, блокаду путева и нападе на гласачка места и Србе који живе у изолованим срединама. За договоре на терену присталице покрета користе затворене комуникације и друштвене мреже, а не искључује се могућност да се њиховим активностима прикључе и ветерани бивше ОВК – прича наш извор, додајући да постоји и индиције да ће на дан избора бити одржани и протести Албанаца.

Коментаришући ова сазнања, политички аналитичар Дарагомир Анђелковић за „Ало!“ каже да га она нимало не изненађују и да је сасвим реално да Албанци на Косову за недељу спремају такав сценарио. Додаје и да се плаши да би тог дана на Косову могло да буде озбиљних ексцеса.

– Та прогноза ми се, нажалост, чини сасвим реалном, из простог разлога што су албански екстремисти до јуче мислили да ће добити све на тацни од Запада. Сада када се мењају ствари на Западу, када они виде да нису све великоалбанске претензије реализоване, почињу да узимају ствари у своје руке. Постају додатно агресивни, као почетком 2000. године. Могуће да ће доћи до озбиљних ескцеса. „Самоопредељење“ и ветерани ОВК су најекстремнији део Албанског националног покрета и зато ми није чудно што ће управо они правити те инциденте, али неће само они стајати иза целе те приче, ту су свакако и политичари, они који делују умереније и који се праве да су невини – објашњава Анђелковић.

Тачи прљавим новцем купује Србе!

Тачи би да прљавим парама купи српске посланике како би му помогли да формира војску Косова. Хашим Тачи, председник такозване државе Косово, изјавио је да су институције Косова спремне да са представницима косовских Срба разговарају о уставним променама као о предуслову за формирање војске Косова, а како „Ало!“ сазнаје, он је за српске представнике спремио „специјалну понуду“. Пондиће сваком понаособ, како тврди наш извор, огрому суму новца само како би му дали подршку за формирање војске Косова.

– Тачи је спреман на све да би формирао ту војску. Пошто му је много пута у животу пошло за руком да неког подмити, наравно да ће то покушати и са српским посланицима. Највероватније ће им дати понуду која се не одбија – каже наш извор.

Коментаришући ову могућност, шеф Српске листе Славко Симић каже да ће уколико буде таквих који ће узети паре од Тачија, они бити јавно прозвани и етикетирани као људи који су продали веру за вечеру.

– Српска листа је политички субјекат који има нову политичку генерацију представника у институцијама у Приштини. Српска листа промовише конструктивна решења и идеје кроз институције око сваке теме, али када је у питању трансформација безбеносних снага Косова у оружане снаге Косова, апсолутно Хашим Тачи неће имати приступа код посланика Српске листе по овом питању, ма који вид притиска и механизма употребио. За остале српске политичке структуре које немају подршку српског народа на Косову не гарантујем, али онима који улазе у самостални аранжман снажно ћемо стати на пут и јавно их прозвати да су зарад личних интереса продали веру за вечеру – каже Симић.

Извор: Ало