Нервоза црногорске власти изазвана јавном подршком Српској православној цркви у Црној Гори кулминирала је бројним јавним и тајним притисцима на припаднике разних професија, који су своју слободу и част бранили јавним изношењем својих ставова, кажу из Пљеваљског одбора за одбрану светиња.

У Пљевљима ти притисци и малтретирања прерасли су у праву хајку, посебно када је реч о здравственим радницима – лекарима, медицинским сестрама и техничарима.

Министар здравља Кенан Храповић експресно је стигао у Пљевља, да са активом ДПС-а у пљеваљским здравственим установама покуша угасити пожар који се незаустављиво шири, али је једини резултат његове „визите“ било планско прогањање свих оних који су искочили из ДПС шина, односно систематско шиканирање, малтретирање и прогон.

– Под посебним третманом нашли су се они који су препознати као национални Срби и политички противници режима, за које је осмишљен читав низ активности које њихов професионални рад треба да отежају у највећој могућој мери, њихов живот учине неподношљивим. Уруше њихов људски и професионални интегритет и част – кажу из Одбора и као драстичан примере наводе случајеве напада на лекаре др Сашу Грбовића и др Дариа Вранеша.

Из Одбора поручују да „ако се насртаји на поштене људе наставе несмањеном жестином и буде неопходна заштита голог живота, да ће литије, свратити и испред кућа пљеваљских ДПС дахија“.

Оставите Коментар