„Београд је оборио неславан рекорд, забележили смо скоро 5.600 прегледа у последња 24 сата“, рекао је министар здравља Златибор Лончар.

  • Расте број прегледа у целој земљи, као и број оних који остају на лечењу. Бројеви ће да расту и у наредним данима, надамо се да ће мере дати резултат за десет дана – додао је Лончар.

Из „Арене“ у Селтерс и Бању Ковиљачу

Лончар је додао да се проширују капацитети, те да се сада попуњавају Селтерс и Бања Ковиљача, у које ће прећи један број пацијената из „Арене“, лакши случајеви, који не захтевају кисеоник, али још увек нису негативни.

  • У Нишу идемо на отварање војне болнице, а следеће би била Општа болница у Лесковцу. Имамо места у Чаиру и Крагујевцу, то су нам резерве, где имамо капацитет, особље и лекове – рекао је Лончар.

Министар је додао и да се строго води рачуна и о нон ковид пацијентима, о кардиоваскуларним болесницима, онколошким пацијентима…

Заражено 1.100 медицинских радника

Оно што све веома забрињава је све већи број медицинских радника који су заражени корона вирусом.

  • На ковид 19 је позитивно 1.100 здравствених радника, од којих се њих 52 налази на болничком лечењу – рекао је министар здравља.

Данас и више од 4.000 новооболелих

Нешто раније је и члан Кризног штаба, др Предраг Кон, најавио да нас скоро сигурно очекује најтежи дан од почетка епидемије корона вируса у Србији, те „да бисмо могли да имамо и више од 4.000 заражених за 24 сата“.

На другој страни, др Бранислав Тиодоровић је обелоданио да је „ноћ била тешка на југоистоку земље и да су забрињавајући подаци о броју новооболелих у Нишу, Зајечару, Александровцу, Крушевцу, Врању, Прешеву и Бујановцу“.

Д. К.

Leave a Reply