Оснивач „Викиликса“ Џулијан Асанж је 1. јануара објавио на Твитеру песму познате певачице М.И.А. „пејпер плејнс“ али и чудан код, који нико до сада није могао да протумачи.

Тај код гласио је: „фб4е568623б5ф8цф7е932е6ба7еддц0дб9ф42а712718ф488бдц0бф880дд3“.

Многи корисници друштвених мрежа су одмах закључили да је Асанжов налог на Твитеру нејвероватније хакован, као и да је то разлог због чега је његов профил на тој друштвеној мрежи за католички Божић једноставно нестао.

Поједини су, међутим, решење загонетке тражили у речима песме, будући да певачица у једном тренутку говори да „има више информација од КГБ-а“, што су протумачили као најаву да ће Асанж и његов тим ускоро објавити нову информацију.

Било је и сасвим другачијих теорија, од оних да је Асанж умро те да је кôд активирао одређене публикације на сајту „Викиликса“, све до идеје да је Асанж упутио сигнал путем ове песме како би саопштио јавности да је „нестао у акцији“.

У међувремену телевизија „РТ“ је саопштила да је покушала да ступи са Асанжом у амбасади Еквадора у Лондону, где се он тренутно налази, међутим никаквог одговора није било.

Извор: sputniknews.com