Бивши заштитник лобирао за подршку

Бивши председнички кандидат Саша Јанковић боравио је у Бриселу у исто време када и контроверзни амерички милијардер Џорџ Сорош! Остаје непознаница да ли су се њих двојица срели јер на листи оних с којима се Јанковић видео нема Сорошевог имена.

– Јанковић је разговара с потпреседницом ЕП Улрике Луначек, потпреседником Групе Напредног савеза социјалиста и демократа Џоом Вајденхолцером, председником групе АЛДЕ Хансом ван Баленом, посланицима у ЕП, саветницима за спољне послове и одбрану председника ЕП Антонија Тајанија, који су му понудили сарадњу и помоћ – пуше на Јанковићевој страници.

Његов одлазак у Брисел изазвао је оштру реакцију Покрета социјалиста Алексанра Вулина.

“Примила га је (известилац Европског парламента Улрике) Луначек, истог дана када је поздравила пуштање Харадинаја и затражила од Србије да престане да се бори за правду. Јанковић није рекао ни реч о пуштању крвника, није осудио политику која је надјачала правду, он је само пљувао по Србији“, наводи се у саопштењу.

Аналитичар Бранко Радун оцењује да је Јанковић у Брисел ишао само по подршку и да није искључено да се видео са Сорошом.

– Јанковић је од свих политичара идејно најближи Сорошу. Читава екипа му је везана за Сорошеве фондове. Много више него ДС, па чак и од Вука Јеремића – закључује Радун.

Извор: Српски Телеграф / СрбијаДанас