Бивша америчка државна секретарка, 84. годишња Медлин Олбрајт, положила је заклетву као нова председница америчког Одбора за одбрамбену политику, саопштио је Пентагон, а преноси Си-Ен-Ен.

Овакав развој ситуације долази скоро тачно годину дана након што је Трампова администрација уклонила њу и друге стручњаке за националну безбедност из саветодавног комитета.

Олбрајтова је прва председница одбора откако је министар одбране Лојд Остин покренуо ревизију саветодавних комитета Пентагона раније ове године.

“Под вођством министра Остина, Одељење се прилагођава променљивој природи ратовања и ради на томе да остане испред свих потенцијалних противника“, наводи се у саопштењу Олбрајтове.

Почетком фебруара, Остин је разрешио више стотина чланова 42 одбора и комитета, укључујући и, како наводи Си-Ен-Ен, контроверзне чланове који су именовани током Трампове администрације.

Након што је изгубио на изборима 2020. године, Трамп је избацио из одбора неке дугогодишње стручњаке за спољну политику и националну безбедност, укључујући Олбрајтову, бившег државног секретара Хенрија Кисинџера и друге.

За сада, Олбрајтова је једини члан Одбора за политику одбране, наводи се на веб страници америчког Министарства одбране.

Одбор за одбрамбену политику је спољна саветодавна група бивших високих званичника за националну безбедност који “пружају министру одбране и заменику министра одбране независне савете и мишљења у вези са питањима одбрамбене политике као одговор на специфичне задатке министра одбране и заменика министра“, наводи се на сајту.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар