Начелник шабачке градске Управе, извесни Васић покушао је да омладини, која срцем и душом брани своје игралиште у Бенковој бари, од неких нових тајкуна у режији Петровића и Зеленовића, да подметне „кукавичје јаје“ и протера их на терене Медицинске школе!?Међутим, млади су одмах реаговали речима, да они не желе поред досадашњег свог игралишта да иду на туђе у неку школу, јасно стављајући до знања шабачким досманлијама да нема предаје нити одустајања од борбе за своје терене на коме су исковани највећи спортски успеси шабачког спорта!!! Из сата у сат расте број потписника петиције, тако да је Зеленовић у великим проблемима, јер нема решење за створени проблем: Са једне стране има обећање да ће на месту игралишта направити паркиралиште, ваљда оно које није саграђено на градском Тргу, али су одавно потрошене паре за ту намену, а са друге стране има огроман притисак поштеног света, грађана Шапца који из сата у сат дају све већу подршку омладини…Да невоља буде већа, муњевито је реаговало и Медицинска школа у отвореном писму господину Васићу, опомињући их, да се не крију иза створеног проблема, јер, овде није реч о реконструкцији игралишта Медицинске школе, него о отимачини игралишта у Бенковој бари… Уосталом, прочитајте комплетно њихово саопштење!

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ МЕДИЦИНСKЕ ШKОЛЕ „ДР АНДРА ЈОВАНОВИЋ“

Поштовани начелниче Градске управе господине Васићу,

С обзиром на то да сте преко медија, без претходне консултације са Школом, изнели предлог за реконструкцију нашег спортског терена, такође Вас путем медија информишемо о следећем:

У последњих десет година Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ се више од једанаест пута обраћала Градској управи за финансијска средства, како бисмо заједнички решавали инфраструктурне проблеме, чије је отклањање било наложено од стране надлежних инспекцијских органа. Ниједно наше обраћање није удостојено чак ни одговором. Ова врхунска образовна установа, из нама непознатих разлога, нема адекватну подршку Града, те смо годинама уназад писали пројекте и обраћали се Влади Републике Србије, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Министарству правде, другим министарствима и организацијама. Захваљујући сопственим напорима и сарадњи са поменутим институцијама Школа је урадила следеће:
реконструисала задужбинску зграду доктора Андре Јовановића,
заменила кровну конструкцију (вредност радова преко пола милиона евра),
поставила нову фасадну столарију,
изоловала објекат и побољшала енергетску ефикасност,
урадила фасаду,
поставила металну ограду око објекта Школе,
реновирала школску библиотеку. Kрајем јануара ове године Школи је Министарство просвете, науке и технолошког развоја одобрило предати пројекат за реконструкцију спортског терена и атлетске стазе. Стога, нема потребе да Град финансира извођење ове врсте радова. Уколико заиста имате намеру да определите нека финансијска средства Медицинској школи, можемо им заједнички пронаћи адекватну намену. Омладина и становници насеља Бенска бара, колико је нама познато, нису тражили реконструкцију постојећих спортских терена у градским школама, већ штите свој спортски терен који је Град, из свима непознатих разлога, порушио променивши му намену.

Оставите Коментар